PUTOVANJA

Tražite potpunu tišinu na odmoru? Možda će vas zanimati ovi hrvatski otoci na kojima nema automobila

Maštate li o ljetovanju koje podsjeća na neka starija i jednostavnija vremena, zaputite se na jedan od ovih otoka

Unatoč izvanrednoj situaciji, turistička sezona je u punom jeku. Ako još uvijek niste otišli na svoj ljetni odmor i čekate da gužva na Jadranu malo splasne ili ga jednostavno želite provesti u miru i tišini, bez svake suvišne buke, razmislite o tome da posjetite jedan od ovih sedam hrvatskih otoka, na kojima je pristup automobilima zabranjen. Upravo taj moment utjecat će tišinu koju možda potražujete, a kao bonus tu su priroda, plaže, gastronomija. Evo o kojima lokacija biste možda mogli promisliti.

Lopud

Blizina Dubrovnika, ali potpuno drugačija atmosfera. Želite li iz Grada pobjeći na osamu, Lopud je jedno od najboljih rješenja, a na odmet nije spomenuti ni prekrasnu plažu Šunj.

Koločep

Riječ je o najjužnijem hrvatskom naseljenom otoku, koji se također nalazi u blizini Dubrovnika i njegovog elafitskog arhipelaga. Njegovih 150 stanovnika na raspolaganju ima samo pješačke puteljke, kojima automobili ne smiju, ali i ne mogu proći.

View this post on Instagram

A post shared by Nicolas-Henri Bozzi (@nicolas_henri_bozzi)

Prvić

Ovaj se otok nalazi u blizini grada Šibenika, i sastoji se tek od dva naselja; Prvić Luke i Šepurina, povezanih cestom kojom prolaze isključivo pješaci. Zvuči baš idilično.

View this post on Instagram

A post shared by Dobrodošli🌊🐚☀️🦑🌸 (@_dobrodosli_)

Zlarin

Još jedan otok iz šibenskog arhipelaga, koji posjetitelji biraju zbog predivne prirode, a poznat je i po koraljima. Šetnje i kupanje na ovom otoku uvijek su, slažu se stalni posjetitelji, sasvim posebno iskustvo.

Susak

Nalazi se u otočnoj skupini Cres-Lošinj, i poznat je po pijesku od koje je načinjen. Ceste ne postoje, a sve su stazice, pogađate, prašnjave, a vrijedi spomenuti i njegove prekrasne uvale.

Silba

Nalazi se zapadno od Zadra i naziva se ‘vratima Dalmacije’, ali i otokom ljubavi i pješaka. Automobila, naravno, nema, a Silba je jedan od najboljih izbora ako ciljate na tzv. robinzonski turizam.

Unije

Ovo je najveći otok među svim otocima koji okružuju Lošinj, iako broji tek 88 stanovnika. Ulice na njemu naprosto su preuske za prolazak automobila, ali moramo spomenuti da ima jednu manju zračnu luku.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube