Nekad je nužno odabrati stranu
VIKEND RECEPTI

Torta od jabuka s mascarponeom jednostavno zove na kušanje. Evo i recepta

FOTO: @foodie_a26

Ana Špelić s nama je podijelila zanimljivi recept za jesensku tortu s domaćim jabukama

Iako jabuke češće jedemo u pitama, nemamo ništa protiv njih ni u tortama, posebice ako dolaze u kombinaciji sa sirom. Recept koji spaja domaće jabuke i mascarpone sir pronašle smo na Instagram profilu Ane Špelić, i odmah ga poželjele pokušati pripremiti. Dobra je vijest da je priprema prilično jednostavna, i da se u njoj možete okušati čak i ako ste slastičarski amateri. Cijeli recept vam donosimo u nastavku.

Torta s domaćim jabukama i mascarpone sirom

@foodie_a26

Što trebamo?

3 jaja
20g smeđeg šećera (može i bijeli, ali smeđi daje posebnu aromu)
250g mascarpone sira
korica i sok 1 manjeg limuna
žličica ekstrakta od vanilije ili burbon vanilije u prahu
200g glatkog brašna
prstohvat soli
cimet, muškatni oraščić
jabuke (2 nasjeckane na kockice, 2 tanko narezane na trakice za dekoraciju)
2 žlice pekmeza od marelice
1 prašak za pecivo

Kako pripremamo?

1. Izmiksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti.
2. Dodajte mascarpone i izmiksajte da dobijete glatku i kremastu smjesu.
3. Dodajte naribanu koricu i sok limuna te vaniliju. Dobro promiješajte.
4. U smjesu dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, žličicu cimeta, malo naribanog muškatnog oraščića i mrvicu soli. Izmiksajte da se sve sjedini, a onda dodajte nasjeckane jabuke i promiješajte.
5. Prespite smjesu u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili ili stavili masni papir. Poredajte kriškice jabuke i dekorirajte.
6. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta.
7. Kad izvadite tortu iz pećnice odmah ju premažite s pekmezom od marelice i ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.