GASTRO

Topli džin je i ove godine hit na Adventu. Petar Knežević nam je pripremio dvije verzije

Ovaj tjedan smo na Adventu probale tople koktele

Petar Knežević je naš poznati barmen koji je pokrenuo prvi džin i tonik Instagram profil u Hrvatskoj, a trenutno na Adventu radi tople koktele s džinom i prirodnim voćnim sirupima za Klara Premium Store.

Za nas je pripremio dvije verzije toplih koktela koje imaju u ponudi, jedan s mangom, a jedan s đumbirom, i otkrio nam par stvari o sebi i svojoj ljubavi prema džinu.

OD NEW YORKA PREKO CANCUNA DO ZAGREBA

Petar je o koktelima učio na kruzerima na kojima je radio čak devet godina. “Svoj zanat sam izučio na kruzerima, tamo sam bio 9 godina, nakon toga sam bio u New Yorku kod Liquid Chefa Juniora Merina, godinu dana sam radio i u Cancunu, a sve drugo sam naučio kroz čitanje i proučavanje džina i koktela,” otkrio nam je.

Danas radi u Hrvatskoj i vjeruje da i ovdje posotji dovoljno široka publika za promišljene koktele. Ljeti se to odvija na obali dok zimi na red dolaze sve popularniji topli kokteli kakve Petar danas priprema za Klara Premium Store.

PROMOCIJA HRVATSKIH KREATIVACA KAO KRAJNJI CILJ

“Instagram je dosta jak medij, prati me puno ljudi iz Hrvatske, ali i iz cijelog svijeta,” odgovara Petar na pitanje kako to da njegov blog o džinu i toniku za sada postoji samo na Instagramu. “Cilj mi je promocija džina ne samo u smislu džina i tonika već i kao pića koje se može pripremati u raznim kombinacijama kao i vrućim koktelima,” kaže i dodaje kako se u ništa od toga ne bi upustio da ga u svemu nije podržala djevojka.

“Cilj mi je promovirati i hrvatske barmene,” dodaje. “I u Hrvatskoj postoji niša za to, ne moramo svi bježati van trbuhom za kruhom.” Petar zato nakon Nove godine planira put u London gdje će predstavljati Hrvatsku s domaćim džinovima kao što su Old Pilot’s i Luftbremzer, te raditi kombinacije džina s teraninom koji je naša poznata rakija. “Tako želim pokazati da Hrvatska osim turizma ima i dobre barmene s jako dobrim kreacijama.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba