RECEPT

Tjestenina sa šparogama i pršutom

FOTO: Podravka

Tjestenina sa šparogama i pršutom

Sastojci:

• 500 g Valjanih širokih rezanaca s jajima Zlato polje
• sol
• 500 g šparoga
• 250 g pršuta
• 4 žlice maslinovog ulja
• 50 g naribanog parmezana
Vegeta Maestro crni papar

Priprema: Tjesteninu stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i nakon 5 minuta ocijedite. Za to vrijeme očistite šparoge, uklonite zadebljane dijelove i narežite. Ploške pršuta narežite na kvadrate (1 cm ). U široj tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popecite šparoge. Dodajte pršut, popecite i umiješajte ocijeđenu toplu tjesteninu. Pospite svježe mljevenim paprom, naribanim parmezanom i promiješajte. Poslužite odmah toplo.

Izvor: Coolinarika