Nekad je nužno odabrati stranu
RECEPT

Tjestenina s lososom i limunom

FOTO: Podravka

Tjestenina s lososom i limunom

Sastojci:

• 500 g fileta lososa (bez kože)
• 1 limun
• 2 žličice Vegete Twist za ribu
• 250 ml slatkog vrhnja
• ½ žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
• Vegeta Maestro bijeli papar
• sol
• 1 žličica šećera
• 200 g Smrznutog mladog graška Podravka
• 400 g Valjanih rezanaca od špinata Zlato polje

Priprema: Losos narežite na kocke, nakapajte limunovim sokom, pospite Vegetom Twist za ribu i ostavite marinirati. U posudu ulijte vrhnje i zagrijte na laganoj vatri da zakipi. Dodajte malo naribane limunove korice i preostali sok. Začinite kajenskim paprom, bijelim paprom, posolite i pošećerite. Dodajte marinirani losos te sve zajedno kuhajte 5 minuta. Na kraju umiješajte kuhani grašak. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Poslužite tjesteninu prelivenu umakom od lososa.

Izvor: Coolinarika