Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

RECEPT

Sadržaj omogućava Podravka

Tjestenina bolognese iz pećnice

Tjestenina bolognese iz pećnice

Sastojci:

• 250 g Tjestenine Penne Zlato polje
• 2 žlice maslinova ulja
• 250 g mljevenog mesa (junetina)
• 1 Fant zapečena tjestenina bolognese
• 100 ml slatkog vrhnja
• 2 žlice mascarpone sira
• 1-2 rajčice
• 100 g mozzarelle

Priprema: U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu. Na zagrijano ulju stavite mljeveno meso i popecite. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta. Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.

Izvor: Coolinarika

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba