TV PREPORUKA

Titanic, Odbjegla nevjesta i Moj privatni Idaho naši su filmski prijedlozi za ovaj vikend

Vikend rezervirajte za neki od ovih 10 filmova

Kako su zbog koronavirusa brojni događaji u gradu otkazani, mnogi se odlučuju više vremena provoditi kod kuće. To vrijeme osim za čišćenje stana, kuhanja i ostalih akcija u domaćinstvu, možemo čitati knjige, slušati neku novu glazbu, družiti se ili pogledati dobar film. Na programu kao i uvijek ima svega: od akcije, i drame pa sve do komedije. Složite svoju listu, opskrbite se kokicama i uživajte.

Odbjegla nevjesta, HRT1, subota, 20.05 sati

Glas o Maggie Carpenter (J. Roberts), nevjesti koja je uspjela pobjeći s čak tri vjenčanja, dospio je i do omiljenog kafića poznatog newyorškog kolumnista i umjerenog ženomrsca Ikea Grahama (R. Gere). Nakon što novinar intrigantnu temu zajedljivo obradi u svojoj kolumni, povrijeđena djevojka prosvjeduje kod glavne urednice. Suočen s mogućnošću tužbe, popularni dnevnik mu otkazuje suradnju. Ike odlazi u djevojčin gradić i pokušava otkriti nove pojedinosti.

Jumanji: Dobrodošli u džunglu, Nova TV, subota, 20.10 sati

Kada četvero srednjoškolaca otkrije staru igraću konzolu s igrom za koju nikada nisu čuli,odmah bivaju uvučeni u džunglu u igri gdje doslovce postaju avatari koje su odabrali: gejmer Spencer postaje mišićavi avanturist, igrač footballa Fridge postaje Einstein, popularna djevojka Bethany sredovječni profesor, a povučena Martha postaje opasna ratnica. Otkrivaju ne samo da Jumanji moraju odigrati nego i preživjeti.

Opasna šifra, AMC, subota, 20.10 sati

Pripadnici američke Agencije za nacionalnu sigurnost osmislili su kompleksnu komunikacijsku šifru Mercury kako bi mogli komunicirati sa svojim tajnim agentima diljem svijeta. Kako bi se uvjerili da ju je nemoguće dešifrirati, umetnuli su je u križaljku dostupnu građanima. Nakon nekog vremena na njihov se broj javi devetogodišnjak Simon Lynch (M. Hughes) s dešifriranom porukom. Ubrzo u dom Simonovih roditelja upadne profesionalni ubojica.

Utrka života, Cinestar TV, subota, 20.45 sati

Smješten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film nas osim na staze, vodi i u privatan život i zakulisna događanja utrka. Prvenstveno prikazuje dva vozača Jamesa Hunta i Nikija Laudu koji se dovode do ruba fizičke i psihičke izdržljivosti. Riječ je o utrci u kojoj nema prečice do pobjede, a jedna pogreška znači smrt. Spektakularna ekranizacija nemilosrdnog rivalstva u režiji Rona Howarda.

Moj privatni Idaho, TV1000, subota, 21 sat

Mike i Scott dvojica su najboljih prijatelja koji se bave uličnom prostitucijom, mnogo češće s muškarcima nego sa ženama. Mike pati od narkolepsije, tj. iznenadnog zapadanja u san te je opsjednut majkom koja ga je napustila kao dijete pa je želi pronaći. Uz to je zaljubljen u Scotta. Scott je sin bogatog i utjecajnog oca, a život na ulici i cesti s konzumiranjem droga i prostitucijom njegov je čin pobune. Iako prakticira odnose s muškarcima zapravo je heteroseksualan.

Elysium, AXN, subota, 21 sat

Radnja filma je smještena u 2159. godinu, a naš planet je uništen zbog prenapučenosti, zagađenja i ratova. Bogati su napustili Zemlju i žive u svemirskoj postaji Elysium gdje uživaju sav luksuz koji si mogu priuštiti. Max (M. Damon) je također zapeo na Zemlji, a sve se dodatno zakomplicira kada bude izložen smrtonosnoj radijaciji. Ostalo mu je još samo pet dana života, a on se trudi pronaći način da ode na Elysium kako bi se izliječio.

Titanic, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Duboko ispod morske površine, istraživač i lova na blago Brock Lovett (B. Paxton) u potrazi je za legendarnim dijamantom, navodno skrivenim u potonulom “Titanicu”. Kada Lovett umjesto dragog kamena pronađe crtež nage žene, a ista se žena, danas starica, prepozna počinje jedna od najtužnijih i najromantičnijih priča svih vremena. Među mnogobrojnim putnicima najvećeg broda u povijesti našla se i sedamnaestogodišnja Rose (K. Winslet), nesretna zbog ugovorenog vjenčanja.

Posljednja pljačka, HBO, nedjelja, 20 sati

Ivan (Theo James) je nadareni i uviđavan lopov koji želi napustiti svijet kriminala. Elyse (Emily Ratajkowski) je glumica u usponu koju progoni vlastita prošlost i ogroman financijski dug. Ova dva autsajdera moraju udružiti svoje vještine kako bi se zauvijek oslobodili vlastite prošlosti.

Iz praha u prah, Cinemax, nedjelja, 20 sati

Shmuel (Geza Rohring), hasidski kantor u državi New York, pogođen preranom smrću svoje žene, bori se da pronađe vjersku utjehu dok potajno postaje opsjednut time kako će se njezino tijelo raspasti. Dok razvija tajno partnerstvo s Albertom (Matthew Broderick), profesorom biologije s lokalnog pučkog učilišta, njih dvojica upuštaju se u mračno i komično putovanje u podzemlje.

Dani groma, Fox, nedjelja, 21 sat

Cole Trickle (T. Cruise) je mladi vozač koji se može pohvaliti iskustvom iz utrka Formule. Tajkun i trgovac automobilima Tom Daland (R. Quaid) regrutira ga u svoju momčad koja se natječe u NASCAR Winston Cup seriji. Daland ujedno nagovori bivšeg šefa ekipe Harryja Hoggea (R. Duvall) da se iz mirovine vrati na trkaće staze i bude vođa novog tima. Cole se u početku teško prilagođava drugačijem automobilu, a na stazi ga straši trenutni šampion Rowdy Burns (M. Rooker).

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba