SMS INTERVJU

Tipkale smo s glumicom Ivom Mihalić o novoj predstavi, najdepresivnijem danu u godini i kinu Grič

Glumica Iva Mihalić u posljednje vrijeme radi sto na sat. Iza nje je nekoliko premijera, što u kazalištu i što na filmu, pa smo se malo čule s njom

Kazališnu, televizijsku i filmsku glumicu Ivu Mihalić trenutno možete gledati u kazališnoj predstavi HNK-a Svaki tvoj rođendan, HBO seriji Uspjeh, ali i novom filmu Vinka Brešana Koja je ovo država. Dopisivale smo se s njom o projektima, kinu Grič i slobodnom vremenu. Ako ga uopće ima.

Bok Iva, kako provodiš današnji dan? Nismo te valjda dignule s probe?

Hola, evo proba je završila. Bliži se datum premijere pa je malo gužva.

Opa, koja je to sad predstava?

Zove se “Glumica”, a tekst i režiju potpisuje Pascal Rambert, premijera je 1.2. znači, vrlo skoro. Uživamo na probama, nadam se da će uživati i publika.

Kažu da je danas najdepresivniji dan u godini. Nama je kao svaki drugi, osim što je ponedjeljak. Kakav je tebi?

Danas je taj najdepresivniji dan? Pojma nisam imala, znam da je postoji taj neki dan koji dobije tu titulu, ali zna li itko zašto? Meni je sasvim ok. Za sada.

Svaki tvoj rođendan, Uspjeh, Koja je ovo država. Nanizalo za premijera u posljednje, čestitam!

View this post on Instagram

#theatre #actress #actor #afterrehearsal #croatiannationaltheatre #30thdecember #openingnight ??

A post shared by Iva Mihalic (@iva.mihalic) on

Pa da, bilo je premijera u zadnje vrijeme. Volim periode rada na dobrim projektima, ima nešto lijepo, ali ipak i malo stresno u premijerama, no uzbudljivo je u svakom slučaju.

Iz projekta u projekt, nije mala stvar, ali vidim da vrlo uspješno to radiš. Imaš neku tajnu formulu za podijeliti?

Sada su se evo zaredale dvije predstave. Jedna za drugom, ali nije strašno. Nema recepta nažalost, u ovoj našoj profesiji znaju biti periodi kada se u isto vrijeme događa 100 stvari, a onda se znaju pojaviti i periodi kada se ne događa ništa. Meni su draži ovi radni periodi.

Imaš komentar na zatvaranje kina Grič, nakon čak 70 godina?

Strašno mi je žao da će ovaj grad izgubiti jedno takvo kultno mjesto, to je dio identiteta i šarma našeg grada. Ne znam postoji li neka konstruktivna ideja za taj prostor, ali samo se nadam da to mjesto neće postati nesto “maštovito” kao Burger King.

Što ćeš još raditi danas?

Danas ću ostatak dana provesti uz čaj, dekicu i neku seriju (još ne znam koju) budući da sam poprilično prehlađena. Čeka me dosta naporan tjedan, a moji sinusi su nemilosrdni.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba