GASTRO TEST

Testirali smo sedam čokoladnih namaza iz supermaketa. Evo naših dojmova

Obišli smo supermarkete, drogerije i trgovine zdrave hrane ne bismo li pronašli najbolje čokoladne namaze

U našoj se redakciji stalno testiraju hrana i piće, pa iako nam takvi testovi ni inače ne padaju teško, priznat ćemo da smo oko današnjeg bili posebno entuzijastični. Došlo je vrijeme da se testiraju čokoladni namazi iz supermarketa, drogerija i trgovina zdrave hrane, s iznimkom Nutelle i Linolade, čije okuse svi već i predobro poznajemo.

Bacili smo se u potragu za nekim novim favoritima, a među kupljenim se namazima našla i pokoja veganska opcija, kao i opcija sa smanjenim udjelom šećerom. Namaze smo, spomenimo i to, kupili u Lidlu, Konzumu, Sparu, Kauflandu, Dm-u, Mülleru i Tvornici zdrave hrane. Posve amaterske dojmove urednice interijera Latice Martinis Filković, fotografa Aleksandra Selaka i mene, provjerite u nastavku.

Aleksandar Selak

Stilla Dolce Cocoa Cream

Gdje: Kaufland
Cijena: 8,99 kuna

Dojam: “Ovaj mi je namaz previše gust, osjetim puno šećera i okus mi je pomalo industrijski”, komentirala je Latica, a s njom sam se složila i ja. Okus me podsjetio na užine iz osnovne škole i nije me nimalo oduševio. “Na prvu mi je okej, ali poslije i ja osjetim taj neki industrijski okus čokolade. I tekstura mi je nekako ljepljiva”, zaključio je Aleksandar.

Aleksandar Selak

S Budget Kakao Creme

Gdje: Interspar
Cijena: 8,99 kuna

Dojam: Što se mene tiče, ovaj je namaz vrlo sličan prethodnom; budget opcija koju ne bih privatno kupovala. “Da, djeluje dosta jeftino, a ne sviđa mi se ni miris”, rekla je Latica, dok je Aleksandar dodao kako mu se čini da je manje sladak od prethodnog, ali i da mu se generalno ne sviđa.

Aleksandar Selak

Milka čokoladni namaz

Gdje: Konzum
Cijena: 27,99 kuna

Dojam: S obzirom na to da je riječ o Milki, govorim u ime svih kad kažem da smo očekivali više. Okus je neupečatljiv, a jedino bih laganiju teksturu izdvojila kao bolju od prethodnih opcija. “Ovo me baš razočarala. Nema okus po standardnoj Milka čokoladi i pretekuće mi je”, rekla je Latica, a sa svime se složio i Aleksandar.

Aleksandar Selak

Dennree namaz od tamne čokolade

Gdje: Tvornica zdrave hrane
Cijena: 26 kuna

Dojam: “Miriši fino, po tamnoj čokoladi i nije presladak. Tekstura je dobra, i mislim da sam zasad pronašla favorita”, rekla je Latica, a s njom sam se složila i ja, te posebno pohvalila činjenicu da je riječ o veganskom proizvodu. “Ovo je i moj favorit, sve mi se sviđa, pogotovo taj pomalo gorki okus tamne čokolade”, komentirao je Aleksandar.

Aleksandar Selak

Mister Choc Choco Creme

Gdje: Lidl
Cijena: 15,99 kuna

Dojam: Oko ovog sam malo podvojena; nije mi loš poput prva dva namaza, ali i dalje je presladak i osjeti da je korištena jeftina čokolada. Latica je, s druge strane, komentirala da ovaj namaz može zamisliti u palačinkama i da joj je solidan, dok je Aleksandar komentirao kako ga često kupuje privatno, i da mu je od tih povoljnih opcija najbolji.

Aleksandar Selak

Dm Bio kakao namaz

Gdje: Dm
Cijena: 25,90 kuna

Dojam: “Tekstura mi odgovara, ali malo mi je pregorak”, rekla je Latica, dok sam ja, s druge strane, komentirala da mi je ova opcija sasvim okej. Ima manje šećera u odnosu na ostale, sadrži 30 posto kakaa i ne smeta mi što nije pretjerano slatka. “I meni je okej, iako mi je onaj prošli od tamne čokolade, iz Tvornice zdrave hrane, bio daleko bolji. Ovom bih dodao još malo okusa, a zamjeram mu i ljepljivu teksturu”, zaključio je Aleksandar.

Aleksandar Selak

Bio Gourmet

Gdje: Müller
Cijena: 28,99 kuna

Dojam: “Ne mogu se odlučiti. Okus mi je jako čudan i kao da mi se mijenja u ustima. Prvo mi je okej, a onda mi postane bezveze”, rekao Aleksandar, a s njim sam se složila i ja. Nisam sigurna što bih mislila o ovoj veganskoj opciji, ali nisam oduševljena. Latica je, pak, na naše iznenađenje, rekla da je ovo njezin definitivni favorit, jer joj je najbolje pogodio balans gorkog i slatkog.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba