GASTRO TEST

Testirali smo gotove kokice iz sedam supermarketa. Imamo par favorita

Bacili smo se u potragu za gotovim kokicama iz supermarketa i prilično se ugodno iznenadili

Redovite odlaske u kino još uvijek ne prakticiramo, ali filmove i dalje, naravno, gledamo. A gledanje dobrog filma, složit će se svi, ne može proći bez dobrih kokica. Nakon jedne rasprave u redakciji, koja se bazirala na tome mogu li gotove kokice iz dućana biti dobre ili apsolutno ne mogu, odlučili smo napraviti veliki test i jednom zauvijek dobiti odgovor na to pitanje. Moji partneri u testiranju bili su kolegica novinarka Ivana Vranešić i fotograf Aleksandar Selak, a po jedne smo kokice odlučili kupiti u Konzumu, Lidlu, Sparu, Plodinama, Kauflandu, Bipi i Vrutku. Koliko koštaju, kakvog su okusa i konzistencije, te bismo li ih kupili samoinicijativno, provjerite u nastavku.

 

Aleksandar Selak

Pop Corn Ultra Plus

Cijena: 3,98 kuna
Gdje: Vrutak

 

Dojam: “Nisam baš zadovoljna. Nisu mi ni dovoljno slane, ni dovoljno hrskave. Premekane su”, rekla je Ivana, a ja sam se složila da mi je ta premekana tekstura također problematična. “U nuždi bih ih kupio, ali da, mekane su i žilave”, dodao je Aleksandar.

Hrusty Popcorn

Cijena: 4,39 kuna
Gdje: Konzum

 

Dojam: Što se mene tiče, ove su kokice značajno bolje od prethodnih – hrskave su, ali dodala bih još malo soli. “Za moj su pojam dovoljno slane, dovoljno hrskave, i zapravo skroz okej”, rekla je Ivana, dok je Aleksandar komentirao kako su i njemu teksturom bolje od prvih, dok mu okusom dosta nalikuju.

 

Aleksandar Selak

Al Natura Pop Corn

Cijena: 14,90 kuna
Gdje: Bipa

 

Dojam: “Ovakve kokice još nisam probala, okus je prilično neobičan, ali u svakom slučaju nedostaje soli”, rekla je Ivana, a Aleksandar dodao kako mu ove kokice imaju okus po plastici. Dijelim njihovo mišljenje; okus mi je čudan, na odgovora mi, a sol uopće ne osjetim.

 

Aleksandar Selak

S-Budget Slane kokice

Cijena: 3,99 kuna
Gdje: Spar

 

Dojam: “Ni ove mi nisu dovoljno hrskave, a ni slane”, odmah je komentirala Ivana, dok je Aleksandar rekao kako su mu ove najbolje koje smo dosad kušali. “Dovoljno su mi slane, mogle bi biti hrskavije, ali sve u svemu su okej”, komentirao je. Osobno bi ih opet konzumirala da su mi baš pri ruci, ali voljela bih da su hrskavije i slanije.

 

Aleksandar Selak

Snack Day Popcorn

Cijena: 3,99 kune
Gdje: Lidl

 

Dojam: “Pronašla sam svog favorita, sigurno. Dovoljno su mi slane, dovoljno hrskave i kupila bih ih ponovno”, zaključila je Ivana. S njom sam se odmah složila i ja, dok je Aleksandar imao nešto drugačije mišljenje. “Okej su mi, slične kao Sparove. Za moj ukus malo su čak prepečene”, rekao je.

 

Aleksandar Selak

 

Bobi Pop Corn

Cijena: 5,99 kuna
Gdje: Kaufland

 

Dojam: Iako nije stavka koju smo pretjerano uzimali u obzir, zaključujemo da ove kokice najljepše izgledaju. Okus mi je drugačiji od većine drugih koje smo danas probali, ali nije loš. “I meni su ove kokice okej, sve su jednako pečene što pohvaljujem. Dovoljno su hrskave, ali ponovno nedostaje soli”, rekla je Ivana, dok je Aleksandar rekao kako su njemu ove najgore od svih, i da ga okus podsjeća na užeglo ulje.

 

Aleksandar Selak

Kanaan Popcorn

Cijena: 5,99 kuna
Gdje: Plodine

 

Dojam: Ove su kokice čak i na izgled prepečene, iako sam okus nije loš. Dodala bih im malo soli, ali ako volite onaj pomalo zagoreni okus, ove bi vam se mogle svidjeti. “Slažem se, malo su prepečene. Hrskave jesu, ali dovoljno slane nisu”, rekla je Ivana. “Ne sviđaju mi se, ne volim taj zagoreni okus i također mi nedostaje soli”, zaključio je Aleksandar.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube