GASTRO TEST

Testirali smo devet velikih pakiranja čokoladnih sladoleda iz supermarketa i trgovina zdrave hrane

Neki su nam se jako svidjeli, a nekima smo pronašli dosta konkretne zamjerke

U našoj se redakciji, priznat ćemo bez problema, sladoledi jedu često, neovisno o godišnjem dobu. No, ljeti ih, naravno, jedemo još češće, pa diskutiramo i o tome koliko sladoleda je previše sladoleda. I dok svatko od nas ima nekog svojeg favorita kad su u pitanju okusi, složili smo se da nitko ne može pronaći zamjerku onom čokoladnom. I baš smo se zato složili da ćemo upravo čokoladni sladoled odabrati kao predmet našeg današnjeg testiranja. U potrazi za najboljim čokoladnim sladoledom u obiteljskom pakiranju, zaputili smo se u trgovine Konzum, Spar, Kaufland, Lidl, Plodine, bio&bio i Garden. Sve smo kupljene sladolede detaljno testirali, a dojmove Veronike Švob, Eme Glavine i Aleksandra Selaka provjerite u nastavku.

Aleksandar Selak

Gelatissimo chocolate desire (400 ml)

Gdje: Konzum
Cijena: 17,99 kuna (kupljen na popustu, inače 26,99 kuna)
Dojam: “Skroz mi je solidan. Tekstura mi je jedino malo brašnasta, brzo se i topi”, rekla je Veronika, dok je Ema komentirala da joj je također okej, a posebno je naglasila da joj se sviđaju komadići čokolade. “Slažem se, okus dobar, tekstura bi mogla biti bolja”, dodao je Aleksandar.

Aleksandar Selak

High Life čokolada (460 ml)

Gdje: Konzum
Cijena: 31,99 kuna
Dojam: “Kremasta tekstura je za pohvalu. Ovo je sladoled sa smanjenim udjelom šećera, ali dovoljno mi je sladak. Minus mi je što se jako osjeti mlijeko, što osobno ne volim”, započela je Veronika. “Tekstura se i meni sviđa, okusom i meni previše dominira mlijeko”, dodao je Aleksandar, dok je Ema rekla da joj je okus previše industrijski, neuzbudljiv.

Aleksandar Selak

Spar All Natural Dunkle Schokolade (473 ml)

Gdje: Spar
Cijena: 32,99 kuna
Dojam: “Kod ovog mi je nešto jako čudno. Svakako nije klasični okus sladoleda od čokolade”, rekla je Ema. “Uopće mi se ne sviđa, ne znam gdje bih ga svrstala. Ne bih ga uopće stavila u kategoriju sladoleda od čokolade”, dodala je Veronika, a Aleksandar je rekao da mu je okus okej. No, dodao je da se slaže da on nije klasičan, i rekao da ga podsjeća na note likera od oraha.

Aleksandar Selak

Haagen-Dazs Belgian Chocolate (460 ml)

Gdje: Kaufland
Cijena: 44,99 kuna
Dojam: “Odličan je, ali vrlo intenzivan. Imam osjećaj da bi mi jedna kuglica bila i više nego dovoljna”, kaže Veronika. Aleksandar i Ema su se složili da je okus vrlo dobar, kao i tekstura, s napomenom da bi ipak mogao biti nešto manje sladak.

Aleksandar Selak

Kaufland Bio Eiscreme Schokolade (500 ml)

Gdje: Kaufland
Cijena: 24,99 kuna
Dojam: “Ovaj mi je zadovoljavajući, pogotovo za jedan bio sladoled”, kratko je komentirala Ema, a s njom se složila i Veronika i rekla da bi ga kupila ponovno. “A meni se ne sviđa. Previše mi baca na vrhnje”, rekao je Aleksandar.

Aleksandar Selak

Gelatelli Belgian Chocolate (500 ml)

Gdje: Lidl
Cijena: 24,99 kuna
Dojam: “Jako mi se sviđa, i tekstura, i komadići čokolade, i boja”, oduševljeno je komentirala Veronika, a njezino su oduševljenje dijelili i Aleksandar i Ema koji nisu imali nikakvih većih primjedbi.

Aleksandar Selak

Gourmet Chocolate Creamy Gelato (473 ml)

Gdje: Plodine
Cijena: 16,99 kuna
Dojam: “Okus kakaa. Fora mi je i pohvaljujem komadiće čokolade. Tekstura nije baš nešto”, prva je rekla Veronika, dok je Ema rekla da joj je okus ove čokolade pomalo jeftin. “Meni se sviđa okus, ali tekstura mi je također problematična, nekako vodenasta, ne paše uz čokoladu”, zaključio je Aleksandar.

Aleksandar Selak

Indy&Pippa ChocoJoy (450 ml)

Gdje: bio&bio
Cijena: 49,99 kuna
Dojam: “Tekstura i boja su odlični, pravi čokoladni sladoled u kojem se osjeti tamna čokolada, kao da jedeš kockice čokolade. No, nešto mi u pozadini malo smeta, kao da baca na voće”, rekla je Veronika. “Dobar mi je, među boljima koje smo probali. Ali slažem se s Veronikom da osjetim neku voćnu notu koju nisam očekivao. Za kraj, Ema je istaknula da joj je jako dobar, pogotovo s obzirom na to da se radi o veganskom i bezglutenskom sladoledu.

Aleksandar Selak

BIO Dennree Schoko Eis (500 ml)

Gdje: Garden
Cijena: 28,80 kuna
Dojam: “Ima mi okus kao neki umjetni mousse od čokolade. Mrvicu mi je presladak, neovisno o tome što se deklarira kao bio proizvod”, rekla je Ema, ali Veronika je imala drugačija mišljenje. “Da, okus je poput nekog moussea, ali meni se to baš sviđa i kupila bih ga ponovno.” Aleksandar je rekao da mu nešto u okusu ovog sladoleda ne odgovara, iako ne zna reći točno što.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube