GASTRO TEST

Testirale smo pince iz četiri zagrebačka supermarketa i dva lanca pekara. Evo dojmova

U redakciji Super1 smo testirali pince iz supermarketa

Nakon onih iz slastičarnica i craf pekarnica, testirali smo pince iz supermarketa i lanaca pekarnica. Kako bi vam olakšali izbor odlučili zavirili smo u Konzum, Plodine, Tommy, Spar, Klaru i Pan-Pek te pronašle šest pinca. Ovo su dojmovi Nives Bošnjak, Eme Glavine i Ivane Vranešić.

Pan-Pek

Proizvođač: Pan-Pek
Adresa: Ozaljska 5
Cijena: 15 kuna, 270 grama
Dojam: Meni je ova pinca bila ok, osjetila sam rum, a tijesto mi je bilo rahlije u odnosu na druge pince. Emin komentar bio je: “Da, nije preslatka, ali možda ima previše teksturu običnog peciva, kao puter štangica.” S njom se složila Nives koja je rekla: “Da, ja se slažem. Ni meni nije baš dobra tekstura. Ima grožđica i kao da je malo drugačija od drugih, ali okusom nije. I njoj jako fali arome.”

Aleksandar Selak

Plodine

Proizvođač: Peka Biograd
Adresa: Štefanovečki zavoj 10
Cijena: 8,99 kuna, 350 grama
Dojam: Meni je bila dosta suha, osjetila sam jedino rum. Ema se nadovezala: “Meni je suha, ne vidim previše nikakvo voće, uglavnom suhoća mi je najveća zamjerka.” Istog je mišljenja bila i Nives: “Meni je isto dosta suha i malo mi je masna, mast se osjeti na nepcu i preslatka mi je. Nema mi drugih aroma, fali mi limuna, naranče…”

Aleksandar Selak

Tommy

Proizvođač: Bobis
Adresa: Supilova 7
Cijena: 15,99 kuna, 400 grama
Dojam: “Ne znam što bih rekla za nju. Ne mogu reći da mi je loša, ima malo industrijski okus, ali nije mi preslatka”, prokomentirala je Ema. “Meni apsolutno nije preslatka nakon prve. Međutim, jako je gusta, nije prozračna i mekana, sva se stisne kad je zagrizeš”, rekla je za ovu pincu Nives. Ja sam zaključila da mi je ova pinca nabijena, a osjetila sam i šećer pod zubima.

Aleksandar Selak

Konzum

Proizvođač: Mlinar
Adresa: Ilica 288
Cijena: 12,99 kuna, 400 grama
Dojam: “U ovoj mi se čak osjeti limun, kao da je aromatičnija nego ove druge, nije preslatka, možda čak najbolja”, rekla je Nives. Ema je nadodala: “Meni čak fali malo slatkoće, isto mi nije okus tipične pince. Ok, nisam oduševljena, ali dobra je.” Meni je ova od svih testiranih bila najbolja. Osjetila sam i agrume i rum u njoj.

Aleksandar Selak

Spar

Proizvođač: Babić pekara
Adresa: Ulica Grada Mainza 16
Cijena: 13,99 kuna, 400 grama
Dojam: “Meni ima malo previše okus kao krafna, drugačiji okus od ostalih pinci. Nisam baš oduševljena”, bilo je Emino mišljenje. “Meni je jako slična Bobis pinci, fali arome, preindustrijska je”, zaključila je Nives. Meni je ova pinca bila ljepljiva i krafnasta.

Aleksandar Selak

Klara

Proizvođač: Klara
Adresa: Trakošćanska 28
Cijena: 6 kuna, 250 grama
Dojam: “Ova baš miriše kao putar štangica. Uopće nije slatka i mogu je zamisliti u kombinaciji sa šunkom što neki ljudi zaista konzumiraju”, kratko je komentirala Nives. “Meni ova uopće nema okus kao pinca, niti teksturu, još jača puter štangica. Za ovu nikad ne bih rekla da je pinca”, zaključila je Ema. S njima sam se i ja složila jer je i meni ova imala okus slatkog peciva.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube