GASTRO TEST

Testirale smo panettone iz 7 supermarketa i delikatesnih trgovina. Pomoglo nam je i dvoje gastro blogera

Ovaj smo tjedan odlučile otkriti gdje se može nabaviti najbolji kupovni panettone, slatki kruh koji vežemo uz sezonu blagdana

Neovisno o tome što smo ove godine kuhale i pekle više nego ikad prije, u pripremu nekih jela još se uvijek nismo usudile upustiti. Jedna od slastica koju ćemo ove godine radije kupiti svakako je i panettone, slatki kruh koji potječe iz Italije. Dolazi u obliku kupole, tijesto bi trebalo biti mekane, gotovo spužvaste teksture, i obogaćeno kandiranim voćem. Što se nas tiče, nema bolje kombinacije od sočnog panettone kruha i šalice omiljenog toplog napitka, poput kave ili čaja.

Bitno je samo pronaći zbilja dobar panettone, zbog čega smo u redakciji naumile napraviti veliki test kupovnih opcija. Obišle smo Konzum, Lidl, Spar, Plodine, Kaufland, Delicije i Bonkulović delikatese i u svakom kupile po jedan proizvod. U današnjem su testu sudjelovale i članice redakcije, glavna urednica Nives Bošnjak i urednica interijera Latica Martinis Filković, ali i dva posebna gosta, gastro blogeri Mile Butorac (Jedi do mile volje) i Sandra Rončević (O slanom i slatkom).

Sandro Lendler

Favorina (1 kg)

Gdje: Lidl

Cijena: 36,99 kuna

Dojam: “Aromatičan je, ali tekstura mi je pomalo papirnata”, komentirala je Nives, dok je Latica rekla da je njoj solidan. “Zanimljiva mi je kombinacija grožđica i naranče. Možda mi je malo izgoren, ali sve u svemu ukusan, aromatičan”, dodao je Mile. Sandra je također zaključila da joj je korektan, a dodala bi mu možda tek malo limuna.

Sandro Lendler

Dolce Forneria (500 g)

Gdje: Konzum

Cijena: 23,99 kuna

Dojam: “Suh je, brašnast i čudno miriši. Ne bih ga opet kupila”, rekla je Sandra, dok je neobičan miris zamjerio i Mile. “Djeluje industrijski i previše je mljackav”, dodala je Nives, dok je Latica rekla samo kako joj se ne sviđa.

Sandro Lendler

Granducale (500 g)

Gdje: Plodine

Cijena: 24,99 kuna

Dojam: “Vrlo sličan prethodnom, ali ne osjetim toliko neobičan miris, koliko neobičan okus”, započeo je Mile. “Također se dosta lijepi, i u ustima se brzo pretvori u kašu”, dodala je Sandra, a Nives i Latica su se složile da ih ni ovaj, baš poput prethodnog, apsolutno nije oduševio.

Sandro Lendler

Panettone (1 kg)

Gdje: Kaufland

Cijena: 59,99 kuna

Dojam: “Nije toliko sladak poput ostalih, a tekstura mi se dosta sviđa”, rekla je Latica. Nives je dodala da joj se sviđa sočnost, a Mile je pohvalio kombinaciju naranče i grožđica. “Izgleda poput pravog briochea, a dobar mi je i okus. Zadovoljna sam”, zaključila je Sandra.

Sandro Lendler

Ca’ Dolce (800 g)

Gdje: Spar

Cijena: 34,99 kuna

Dojam: “Mrvicu je suši od drugih, voća je nešto manje, i mrvicu je svjetliji od ostalih”, rekla je Sandra, a suhoću je zamjerio i Mile. Latica se s njima složila, ali dodala i da ne bi imala ništa protiv njega uz toplu jutarnju kavu.

Sandro Lendler

Bonifanti (100 g)

Gdje: Delicije

Cijena: 69,99 kuna

Dojam: “Zamirisao je čim smo ga raspakirali. Aromatičan je, lijepo se osjeti naranča, nije presuh ni premekan. Možda mi je čak najbolji do sad”, rekla je Nives, a njezinu je izjavu potpisala i Latica. “I meni se sviđa što miriši toliko snažno. Možda mi je mrvicu suh, ali toliko je aromatičan da mu to ne zamjeram”, komentirao je Mile. “Najviše osjetim naranču, a velika pohvala ide za savršeno brioche tijesto”, zaključila je Sandra.

Sandro Lendler

Loison (100 g)

Gdje: Bonkulović delikatese

Cijena: 29 kuna

Dojam: “Malo je suh, a i pomalo ljepljiv. I grožđice su mi nekako neobične”, komentirala je Nives, dok je Latica rekla tek kako joj ovaj panettone nije ništa posebno. “Da, malo je suh, ali najveći mi je problem što ne osjećam nikakvu posebnu aromu. Niti je sladak, niti je slan”, rekao je Mile. “Presjek je fantastičan i odlično se reže, ali okus bi definitivno mogao biti bolji”, zaključila je Sandra.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba