GASTRO TEST

Testirale smo kupovne mađarice iz pet supermarketa. Evo dojmova

Iskreno, prilično smo zadovoljni cijenom i kvalitetom

S obzirom na količinu slatkih gastro testova koje radimo, nije teško zaključiti da se u našem uredu kalorije baš i ne broje. Rijetko se kad dogodi dan u kojem nitko od kolegica ne donese neku slasticu, bilo da je riječ o čokoladi, sladoledu ili tek običnim bombonima. Ipak, neovisno o tome što slastice ne diskriminiramo, posebno mjesto kod nas zauzimaju mađarice. U jednom smo ih trenutku u redakciju nosile toliko često da smo se morale dogovoriti da ćemo prestati.

Kako je od prošle runde mađarica prošlo već neko dulje vrijeme, a bliže se vrijeme blagdana i blagdanskih slastica, odlučile smo da je pravo vrijeme da ih ponovno okusimo. I ne samo to, odlučile smo kupiti pet različitih brendova iz pet različitih supermarketa (Konzum, Spar, Lidl, Kaufland i Plodine) i jednom zauvijek pronaći najbolju kupovnu verziju. Dojmove naše glavne urednice Nives Bošnjak, fotografa Aleksandra Selaka i mene možete provjeriti u nastavku.

Aleksandar Selak

Mlinar Mađarica (6 kora)

Gdje: Konzum
Cijena: 26,99 kuna

Dojam: Nisam oduševljena. Okus mi je pomalo industrijski, ništa se ne ističe. Sa mnom se složila i Nives. “Kad se zagrize, sve se stopi u jednu masu i ne osjeti se dobro tijesto, a čini mi se da je dosta mokro. Ne osjeti se ni krema, baš je nekako homogeno”, komentirala je. “Istina, sve se nekako stopilo, imao sam osjećaj kao da jedem puding. Uz to, na kraju mi je ostao neki brašnasti okus”, zaključio je Aleksandar. Moram napomenuti i da smo se svi troje složili da ove mađarice najviše izgledaju poput onih tradicionalnih domaćih.

Aleksandar Selak

Spar Mađarica (5 kora)

Gdje: Spar
Cijena: 21,99 kuna

Dojam: “Nije loše. Kore su možda malo suhe, i sve je skupa pomalo ljepljivo, ali svejedno je solidno”, prvi je komentirao Aleksandar. Ja sam dodala kako mi je okus također korektan, a jedina veća zamjerka je što bi ove mađarice mogle biti sočnije. “Da, suhe su, a i kore bi mogle biti tanje. I nešto mi je čudno kod kreme, kao da uopće nije prava krema za mađarice, ali možda se varam”, rekla je Nives.

Aleksandar Selak

Okusi zavičaja Mađarica (4 kore)

Gdje: Lidl
Cijena: 21,99 kuna

Dojam: “U odnosu na prethodne, bolje su mi i kore i krema. Ove mi mađarice nemaju takav industrijski okus”, rekla je Nives, dok je Aleksandar rekao da su mu upravo ove okusom najbolje dosad, i to zato što se lijepo osjeti tamna čokolada. Ja sam dodala kako bih ove mađarice svakako ponovno kupila; potpuno su korektne i nemam veće zamjerke.

Aleksandar Selak

Kraljevske slastice Slatkica (4 kore)

Gdje: Kaufland
Cijena: 21,99 kuna

Dojam: Što se mene tiče, ovo su najneobičnije mađarice koje sam probala. Odudaraju pomalo i izgledom, a definitivno i posve neobičnim okusom koji podsjeća na neki sasvim drugi kolač. Čini mi se da osjećam nešto poput ruma ili kokosa, ali ne mogu biti sigurna. “Predebele su kore, premalo je slojeva. I da, nešto dominira, kao da je rum, ali nije naveden u sastojcima. Stvarno kao da nisu u pitanju mađarice”, složila se i Nives. Konačno, Aleksandar je komentirao da mu ne odgovara umjetni okus ovih mađarica i zaključio da su okusom, zasad, najlošije.

Aleksandar Selak

Ekos Cakes (4 kore)

Gdje: Plodine
Cijena: 21,99 kuna

Dojam: Solidne su. Za nuždu bi mogle poslužiti i u principu bih ih mogla ponovno kupiti. “I meni je okus okej, ali kore su mi pomalo gumene”, rekao je Aleksandar. “Nikako mi se ne sviđaju kore, predebele su. Malo su mi masnije i slađe od ostalih”, zaključila je Nives.

Zaključak

S obzirom na to koliko truda i vremena zahtijeva priprema domaćih mađarica, posve je jasno da će mnogi posegnuti za kupovnim varijantama, čak i u 2020. godini u kojoj se rekordno puno kuhalo i peklo. U slučaju da niste stručnjak za slastice, odnosno mađarice, bez straha se možete uputiti u supermarkete i za svega dvadesetak kuna kupiti dvadesetak mađarica vrlo pristojnog okusa, izgleda i teksture. Mi smo, nakon svih testiranih opcija, prilično zadovoljni.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube