GASTRO TEST

Testirale smo kisele krastavce 10 brendova iz supermarketa. Ovo su naši dojmovi

Tražili ste nas da testiramo kisele krastavce – eto ih

Kiseli krastavci osnovna su namirnica koju većina nas ima u smočnici. Domaći su najbolji, znamo, no nerijetko posegnemo i za onima iz supermarketa jer ima zbilja dobrih opcija. U ovotjednom testu odabrale smo 10 brendova krastavaca iz supermarketa i sve ih redom isprobale. U nastavku otkrijte dojmove Nives Bošnjak, Eme Glavine i Ivane Vranešić.

DoOra krastavac, 670 grama

Gdje: Kaufland
Cijena: 14,99 kuna
Dojam: Za moj ukus ovaj je krastavac bio prekiseo i premekan. Ema je nakon kušanja komentirala: “Ja volim kiselo pa je meni super, samo fali hrskavosti.” Nives je zaključila: “Meni je isto dobra kiselost, nije prekiseo, taman mi je. Dobra mi je ova gorušica unutra, lijepo je začinjeno. Ja sam čak dobila i hrskavi krastavac. Skroz mi je ok. U staklenci ima i malih i velikih krastavaca tako da djeluje domaće.”

Aleksandar Selak

S budget krastavac, 670 grama

Gdje: Spar
Cijena: 8,99 kuna
Dojam: Ema je nakon kušanja kratko zaključila: “Meni je premekan i nije mi dovoljno kiseo.” Istog je mišljenja bila i Nives, a ja moram sam samo potvrditi što je rečeno. Niti su bili dovoljno kiseli, a niti tvrdi.

Aleksandar Selak

 

Plodine kiseli krastavci, 680 grama

Gdje: Plodine
Cijena: 8,99 kuna
Dojam: “Ovaj mi se ne sviđa, nekako je sladak, podsjeća me na kukurz šećerac. Možda je do ove tekućine. Definitivno nedovoljno kiselo i definitivno nešto preslatko”, bio je komentar Eme na ove krastavce. Ja sam se složila s njom jer sam i sama imala osjećaj kao da su krastavci u tekućini kukuruza šećerca. Ne bih ga sigurno ponovno kupila. Sa svime se složila i Nives koja je još nadodala: “Fali mi začina, uopće nema začina, samo se osjete ocat i šećer.”

Aleksandar Selak

Marinero krastavci, 670 grama

Gdje: Tommy
Cijena: 11,29 kuna
Dojam: “Što se tiče hrskavosti ovi su mi dosad najbolji. Okus mi nije najbolji, osjeti mi se previše gorušica i radije bih da je kiselije. Ali hrskavost je super”, rekla je nakon kušanja ovih krastavaca Ema. S njom se složila Nives koja je zaključila: “Hrskavost je jako dobra, kiselost nije čak loša, ali definitivno zbog ove gorušice podsjeća na okus senf.a” I meni je u ovim krastavcima dominirao okus senfa, kiselost mi je bila dobra kao i hrskavost.

Aleksandar Selak

Varia Gusto, 545 grama

Gdje: Eurospin
Cijena: 7,99 kuna
Dojam:“Ovaj mi je najgori krastavac do sada, ima užasno čudan okus i nimalo mi se ne sviđa”, kratko je komentirala Ema. S njom se složila Nives: “Užasno je mekan, ima neki neobičan okus, u sastojcima piše samo aroma, ali nije sasvim jasno što je to. Definitivno dosta loše.” Sa svim rečenim sam se i ja složila.

Aleksandar Selak

Zvijezda krastavci, 670 grama

Gdje: Tommy
Cijena: 14,99 kuna
Dojam: “Ovo su klasični krastavci kakve svi znamo, dobra opcija ako želite neke manje i manje kisele. Super su za sendvič”, prokomentirala je Ema. I sama kupujem te krastavce tako da mogu reći da su mi skroz ok. Nives se nadovezala: “Meni se sviđa da su svi mali, najhrskaviji su do sada, ali ipak mi fali malo kiselosti.”

Aleksandar Selak

K classic crunchy cornichons, 670 grama

Gdje: Kaufland
Cijena: 11,99 kuna
Dojam: “Ovo nisu klasični kiseli krastavci, osjećaju se neki drugi začini, nema kiselosti, premekani su. Ne bih ove kupila ponovno”, bio je komentar Eme na njih. Meni je kod njih dominirao okus paprike ili feferona, ne mogu točno definirati. Bili su mi premekani. Nives je za njih rekla: “Ja sam zagrizla komad luka koji je bio u toj marinadi. Luk je presladak i to mi apsolutno nije pasalo. Paprika je preslatka i to mi uopće ne ide s kiselim krastavcima.”

Aleksandar Selak

Podravka krastavci, 330 grama

Gdje: Konzum
Cijena: 12,99 kuna
Dojam: “Ovi su mi još jedna ok opcija, za sve koji ne žele velike, ni kisele krastavce nego traže nešto manje recimo za sendvič ili takvo nešto. Skroz ok”, bilo je Emino mišljenje. Meni su ovi do sada najbolji krastavci. Imaju najbolju kiselost i tvrdoću. Kupila bih ih ponovno. Nives je zaključila: “Meni se sviđa da su mali, ali malo su mi premekani. Bilo je hrskavijih.”

Aleksandar Selak

Okusi zavičaja, 670 grama

Gdje: Lidl
Cijena: 8,99 kuna
Dojam: Ja sam nakon probanja zaključila da su ovi krastavci za moj ukus premekani i prekiseli. Za njih je Ema rekla: “I meni je možda malo premekan, ali kiselinu bih možda još malo pojačala. Volim inače dosta kiselo, ali sve u svemu ovo mi je ok kupovna opcija.” Sličan komentar dala je i Nives: “Meni je isto okus ok, malo mi je premekan i preveliki su mi jednostavno. Tu čak nema na izbor manjih nego su baš svi kapitalci.”

Aleksandar Selak

K plus krastavci, 670 grama

Gdje: Konzum
Cijena: 12,99 kuna
Dojam: “Meni su ovi solidni, ok, mogli bi biti više hrskavi i mogli bi biti kiseliji, ali sve u svemu nisu loši”, rekla je za njih Ema. S njom se složila Nives koja je dodala: “Meni neki začin strši samo ne znam koji, ne mogu ga definirati. Ali su ok.” Meni su ovi ok, nemam nekih prigovora na njih.

Aleksandar Selak

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba