GASTRO

Takenoko Bar od sada u ponudi ima i osam genijalnih slastica. Evo o kojima se radi

FOTO: Bojan Zibar

Već od pogleda na fotografije nam cure sline

Takenoko Bar, barska ekspozitura popularnog japanskog restorana koji je već godinama jedno od najboljih mjesta za sushi u Zagrebu, od sada u ponudi ima osam novih slastica.

Slatki zalogaji i sladoled su, kažu u priopćenju za medije, novitet koji je idealan upravo za početak ljeta jer sjajno ide uz njihove hvaljene signature koktele.

U ponudi sada tako imaju osam kolača inspiriranih Japanom, ali i Francuskom, mekom slastičarstva.

“Uvježbani i talentirani tim slastičara nekoliko je mjeseci radio na njihovoj recepturi i izgledu, a mijenjat će se po godišnjim dobima i prilagođavati sezonskim namjernicama. Pored činjenice da svaki kolač zasebno izgleda poput pravog malog remek djela, velika pažnja posvećena je izboru namirnica, pa su tako njihovi sastojci vrhunska čokolada, pravi maslac punog okusa, najkvalitetnije svježe voće te zdravi orašasti plodovi, s ciljem da se u kolaču osjeti svaka pojedina komponenta koja se u njemu nalazi”, kažu iz Takenoka u priopćenju za medija.

Svi kolači nose japanska imena, a izgledom i okusom baš oduševljavaju. Yuko, kolač s yuzuom, Asako, kupola od pisstacio moussea u kombinaciji s prhkom košaricom i frangipane kremom, Hanako prefina poslastica od prženog lješnjaka, Kaori, desert od slane karamele, Kaya, kolač u kojem dominira kava, Junko, poznatiji kao pravi francuski klasik mille feuille, Cho, odlična kombinaciju tamne i mliječne čokolade, i Fumiko, egzotičan voćni miks marakuje i kokosa. Pogledajte ih u galeriji.