DIZAJN INTERIJERA

Svijetao i moderno uređen apartman na Krku. Arhitekti su nam rekli više, a mi vas vodimo u razgledavanje

Za izgled apartmana Laurus na Krku zaslužni su arhitekti iz studija Kumpanija koji su se našli pred velikim izazovom

U novoizgrađenoj obiteljskoj kući na otoku Krku pronašli smo lijepo i moderno uređen apartman Laurus. U pitanju je prvi kat površine 78 četvornih metara sa šest koji se odnose na terasu. Iza ove lijepe interijerske priče stoje arhitekti Ana Visković, Bernard Domniku i Matija Blašković iz studija Kumpanija koji su se našli pred velikim izazovom, a otkrili su nam detalje o cijelom procesu. Za početak doznajemo kako je u pitanju novogradnja i da je namjena apartmana turističko iznajmljivanje, dok je vlasnik, mladić u tridesetim godinama koji živi u istom mjestu, ostavio mogućnost da se kasnije u njega i useli.

Niz intervencija za sve opcije boravka

“Kad nas je investitor pozvao da radimo projekt i izvedbu apartmana, stan je bio u rohbau stanju s ozidanim pregradnim zidovima, koje smo djelomično izmijenili da bismo dobili još jednu kupaonicu i izdvojeni prostor za perilicu, sušilicu te funkcionalnije sobe, pravilniji prostor za organizaciju soba, ulazni ormar u hodniku. Isto tako, stan je imao vidljive kosine kosog krova koje smo djelomično i zadržali” otkrivaju arhitekti uzevši u obzir činjenicu da vlasnik nije bio siguran koja bi namjena apartmana bila, odnosno bi li ga iznajmljivao pa onda kasnije u njemu i živio. Tu opciju ostavio je otvorenom, radi čega su arhitekti ostavili tri spavaće sobe kako je prostor prvotno bio i zamišljen, a dodali prije spomenute prostorije i povećali funkcionalnost. Tako apartman u današnjem izdanju podrazumijeva veliki dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu u jednom prostoru, tri spavaće sobe, dvije kupaonice, ulazni hodnik i terasu.

Dobra i mudra tlocrtna organizacija

Što se tiče pak želja investitora, apartman/stan trebao je biti funkcionalno uređen i namješten, pogotovo kad se u procesu vlasnik odlučio da prostor bude prvenstveno za početak namijenjen turističkom iznajmljivanju. Arhitekti su se zato pobrinuli da prostor bude prije svega dobro organiziran tlocrtno, da ima sve što po propisima treba imati, a da opet kroz samo opremanje dobiju prepoznatljivost i originalnost prostora. “Kako je apartman opremljen kompletno podnim grijanjem, odlučili smo da svi podovi budu u keramici. Radi lakšeg održavanja odabir je pao na terrazzo uzorak koji objedinjuje boje i teksture okolnog kamena na lokaciji, pa i sami tradicionalan izgled kuće i boje fasade koja je bila definirana prije naše intervencije. Samim time, odlučili smo u namještaju koristiti drveni dekor naglašenije boje i godova. Uz neutralne bijele boje zidova te velikih dijelova namještaja prostorom dominiraju detalji, rasvjeta, komadni namještaj, dekori, koji daju prostoru šarm svojim formama, ali opet decentnim koloritom” poručuju.

Namještaj po mjeri

Kako bi dobili kompaktnu cjelinu, arhitekti ističu kako su po pitanju namještaja većinu dizajnirali sami. U pitanju su kuhinja, ormari, elementi umivaonika, blagovaonski stol, uzglavlja kreveta, dok su neke komade popularnih brendova ipak kupili i skladno implementirali. “Naglasili bismo da je opremljenost apartmana vrlo visoka. Naime, svaka prostorija ima odvojeno upravljanje centralnim podnim grijanjem, svoju unutarnju jedinicu klima uređaja te smart TV” dodaju dalje arhitekti i ističu kako u cijelom procesu nije bilo nekih većih izazova, osim što je lokacija takva da nisu ondje mogli biti svaki dan pa je sve skupa zahtijevalo malo više organizacije i koordinacije. Za kraj govore kako su zadovoljni rezultatom s obzirom na količinu intervencija, a svemu tome pridonio je i investitor koji im je dao veliku slobodu i puno povjerenje u realizaciji. A kako apartman Laurus izgleda donosimo vam u našoj raskošnoj fotogaleriji.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube