NOVO MJESTO

Svi pričaju o Tunaholicu, street food restoranu u centru Poreča. Čule smo se s vlasnicima i doznale detalje

Tuna na street food način već je osvojila turiste, ali i brojne domaće posjetitelje

“Ideja je stara preko deset godina, ali jednostavno je uvijek nekako čekala u ladici, valjda baš neki ovakav trenutak”, počinje nam svoj novi projekt opisivati Vesna Janko Finderle, čiji suprug Patrik Finderle ima preko 25 godina iskustva u ribarstvu. Htio je, kako nam pojašnjava, spojiti ljubav prema ribi, moru i gastronomiji, odnosno promovirati tzv. eat fish koncept i brzu, ali zdravu hranu. U centru su Poreča prije nekoliko dana tako otvorili Tunaholic fish bar, street food u kojem glavnu riječ vodi, naravno, tuna. Prve su reakcije, doznajemo, sjajne.

Street food format kakav je Poreču nedostajao

View this post on Instagram

Smijeh, posao, veselje, guzva, dogovori, ljubaznost, prijateljstvo. Sve to i vise od toga cine atmosferu ugodnom a lokal prijateljskim mjestom u koji se rado vracamo. Pozdrav od Tunaholic tima 💪🏼 . . . . . . #tunaholicfishbar #tunaholicfishing #eatmorefish #fishfood #streetfood #streetfoods #seafood #porec #istra #istria #fishandchips #istrianfood

A post shared by T U N A H O L I C Fish Bar (@tunaholic.fishbar) on

“Iskreno, ovakav nas je interes iznenadio. Street food sve je popularniji format i sad je očito da je takvo što nedostajalo i Poreču. Jako smo iznenađeni domaćim gostima i to iz cijele Istre , dok se u zadnjih par dana vidno povećala i brojka stranaca. Najsretniji smo kad se gosti iznova vraćaju, a i imamo gurmane koji dolaze redom isprobati baš sve”, s ponosom nam priča Finderle. Ponudu, ističu, planiraju nadograđivati, a namirnice s kojima rade pomno su birane i vrlo šarolike. U restoranu radi upravo njezin suprug, i to sve od nabave namirnice, do obrade i osmišljavanja jela, a pomaže mu i njihova kći Rebecca.

Burger od tune i lososa, salate i druga zanimljiva jela

View this post on Instagram

Jos jedna nasa delicija u nizu. Upoznajte ga. Probajte ga. SHARK BURGER PREDOL 🦈 . Photo : @merlodegraia . . . . . . . #tunaholicfishbar #porec #istra #tunaholicfishing #sharkburger #streetfood #streetfoods #eatmorefish #eatfish #food #burger #burgers #fishburger #seafood #seafoodlover

A post shared by T U N A H O L I C Fish Bar (@tunaholic.fishbar) on

Kao najpoznatije jelo već im se profilirao Tunaholic burger s posebno osmišljenim umakom, a tražen je i Hot Tuna Hedonist, koji donosi komadiće tune i različite dodatke. U ponudi još možete pronaći i tuna steak, salate od tune, fish & chips, burger od lososa i morskog psa, ali i jednostavnija jela, poput pohanih srdela te girica i lignja, a imaju i jedan zanimljivi desert od sira i limuna. Baš kao i ponudu, i svaki su drugi aspekt ovog mjesta pomno planirali. “Sam naziv Tunaholic nastavak je priče s našim charter brodom, gdje je krenula Tunaholic fishing priča i nastavlja se u Tunaholic fish bar koncept. Mogli bismo reći da je Tunaholic već par godina brend u hobi ribarstvu i turizmu, a sada pomalo i u gastronomiji”, kaže nam Finderle.

Nazivi jela tako su zapravo imena ulica i kvartova grada Poreča, pazilo se na dizajn ambalaže, a posebna je priča i dizajn interijera. Naime, naša je sugovornica osnivačica dizajnerskog studia Home&Co, i inače se bavi dizajnom interijera, pa tako, naravno, potpisuje i onaj Tunaholica. Nakon svega što smo čule, dileme nema – nađete li se ovog ljeta u Poreču, znate gdje se zaputiti na ručak ili večeru.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube