NOVO MJESTO

Svi pričaju o Tunaholicu, street food restoranu u centru Poreča. Čule smo se s vlasnicima i doznale detalje

Tuna na street food način već je osvojila turiste, ali i brojne domaće posjetitelje

“Ideja je stara preko deset godina, ali jednostavno je uvijek nekako čekala u ladici, valjda baš neki ovakav trenutak”, počinje nam svoj novi projekt opisivati Vesna Janko Finderle, čiji suprug Patrik Finderle ima preko 25 godina iskustva u ribarstvu. Htio je, kako nam pojašnjava, spojiti ljubav prema ribi, moru i gastronomiji, odnosno promovirati tzv. eat fish koncept i brzu, ali zdravu hranu. U centru su Poreča prije nekoliko dana tako otvorili Tunaholic fish bar, street food u kojem glavnu riječ vodi, naravno, tuna. Prve su reakcije, doznajemo, sjajne.

View this post on Instagram

Jutro 🌿🍋 . Trebalo je u malo kvadrata smjestiti sve potrebno i uciniti prostor funkcionalnim a ujedno osmisliti ugodan i presladak interijer. 🌿🍋 Hvala @homeandco1 na realizaciji. . . . . #eatmorefish #fishbar #food #streetfood #porec #istra #dizajninterijera #foodlover #seafood #streetfoodlover

A post shared by T U N A H O L i C Fish Bar (@tunaholic.fishbar) on

Street food format kakav je Poreču nedostajao

“Iskreno, ovakav nas je interes iznenadio. Street food sve je popularniji format i sad je očito da je takvo što nedostajalo i Poreču. Jako smo iznenađeni domaćim gostima i to iz cijele Istre , dok se u zadnjih par dana vidno povećala i brojka stranaca. Najsretniji smo kad se gosti iznova vraćaju, a i imamo gurmane koji dolaze redom isprobati baš sve”, s ponosom nam priča Finderle. Ponudu, ističu, planiraju nadograđivati, a namirnice s kojima rade pomno su birane i vrlo šarolike. U restoranu radi upravo njezin suprug, i to sve od nabave namirnice, do obrade i osmišljavanja jela, a pomaže mu i njihova kći Rebecca.

Burger od tune i lososa, salate i druga zanimljiva jela

Kao najpoznatije jelo već im se profilirao Tunaholic burger s posebno osmišljenim umakom, a tražen je i Hot Tuna Hedonist, koji donosi komadiće tune i različite dodatke. U ponudi još možete pronaći i tuna steak, salate od tune, fish & chips, burger od lososa i morskog psa, ali i jednostavnija jela, poput pohanih srdela te girica i lignja, a imaju i jedan zanimljivi desert od sira i limuna. Baš kao i ponudu, i svaki su drugi aspekt ovog mjesta pomno planirali. “Sam naziv Tunaholic nastavak je priče s našim charter brodom, gdje je krenula Tunaholic fishing priča i nastavlja se u Tunaholic fish bar koncept. Mogli bismo reći da je Tunaholic već par godina brend u hobi ribarstvu i turizmu, a sada pomalo i u gastronomiji”, kaže nam Finderle.

Nazivi jela tako su zapravo imena ulica i kvartova grada Poreča, pazilo se na dizajn ambalaže, a posebna je priča i dizajn interijera. Naime, naša je sugovornica osnivačica dizajnerskog studia Home&Co, i inače se bavi dizajnom interijera, pa tako, naravno, potpisuje i onaj Tunaholica. Nakon svega što smo čule, dileme nema – nađete li se ovog ljeta u Poreču, znate gdje se zaputiti na ručak ili večeru.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba