Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

Gastro

Svi pričaju o novoj ponudi bruncha u Jolie Petite Patisserie. Otišle smo ga isprobati

Brzi slani zalogaji u jednoj od omiljenih gradskih slastičarnica već su pobudili velik interes posjetitelja

Čim smo čule da je u Jolie Petite Patisserie uvedena i opcija bruncha, pohrlile smo ga kušati. No, jučer, u našem prvom pokušaju, to nismo uspjele, budući da je nešto iza 13 sati, kad smo došle, već bio rasprodan. Danas smo bile mudrije i stigle već u 9.30, odnosno u vrijeme kad se on službeno kreće posluživati. O cijelom smo konceptu porazgovarale s voditeljicom, Vlatkom Paurić, koja nam je rekla kako je brunch nastao prema ideji vlasnice, Ljupke Gojić Mikić, koja je, putujući diljem svijeta, jela na mnogim mjestima koja su slastičarnice, ali u ponudi imaju i brunch.

Juha, BLT sendvič, quiche i bruschetta

BLT sendvič 
Foto: Sandro Lendler

Budući da Zagreb takav koncept još nije upoznao, odlučili su to promijeniti. U njihovoj se brunch ponudi tako trenutačno nalaze četiri jela; BLT sendvič od domaćeg mliječnog kruha, iceberg salate, hrskave slanine, domaće miso majoneze i dehidriranog žumanjka (35 kuna), quiche od poriluka, slanine i šampinjona s grana padana sirom (25 kuna), bruschetta od domaćeg kruha s kiselim kvascem, tučenom ricottom s limunom, cherry rajčicom, rukolom, acetom balsamicom, grana padanom i cvijetom soli (30 kuna) te krem juha od brokule s kozjim sirom i tostiranim bademima (25 kuna).

Juha od brokule
Sandro Lendler

Kako nadalje doznajemo, namirnice od kojih će se spravljati quiche i juha će se sezonski mijenjati, ovisno o njihovoj dostupnosti, dok će sendvič i bruschetta biti dijelom stalne postave. Što se tiče prvih reakcija publike, Vlatka nam je rekla kako su one doista fantastične, što sugeriraju i sve jučerašnje rasprodane porcije.

Brucshetta 
Foto: Sandro Lendler
Quiche 
Foto: Sandro Lendler

Ostali noviteti u ponudi

Osim bruncha, Jolie Petite Patisserie ima još neke novitete u svojoj ponudi. Stigle su i tri nove slastice – makovnjača (brioche rolica punjena nadjevom od maka, 18 kuna), orahnjača (brioche rolica punjena nadjevom od oraha, 18 kuna) i cinnemon rolls (brioche rolica punjena nadjevom od smeđeg šećera i cimeta, 18 kuna). Ovim potezom, objašnjava nam Vlatka, htjeli su svojim posjetiteljima ponuditi i selekciju tradicionalnijih slastica, ali s malim twistom i na nešto moderniji način.

Makovnjača, Orahnjača, Cinnamon rolls 
Foto: Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba