Nekad je nužno odabrati stranu
Iz prve ruke

Svatko ima svoje omiljeno jelo s rezancima. Mi, pak, imamo pet super recepata naših poznatih

Ovdje su recepti s tjesteninom kakve u svojoj kuhinji pripremaju naše zvijezde

Neki se u kuhinji snalaze bolje, a neki nešto lošije. No tjesteninu svi znaju skuhati. Upravo su zato ta jela na vrhu popularnosti i kod naših poznatih. Zavirili smo u lonac balerine Ive Vitić Gameiro, TV voditeljice Nevene Rendeli, glumice Judite Franković Brdar i glazbenika Aljoše Šerića.

Iva Vitić Gameiro, prvakinja baleta HNK

Jednostavna, osvježavajuća pasta

Sastojci:

  • 400 g valjanih rezanaca s jajima
  • 2 tikvice
  • 5 Cherry rajčica
  • 2 češnja češnjak
  • maslinovo ulje
  • peperoncini
  • parmezan
  • sok od limuna

Priprema: Skuhajte valjane rezance s jajima. U drugoj dubokoj tavi na srednjoj vatri stavite maslinovo ulje,češnjak i peperoncine. Malo kasnije dodajte tikvice narezane na kockice, a nakon desetak minuta narezane cherry rajčice i sok od limuna. Maknite s vatre, dodajte valjane rezance s jajima, sol, papar i parmezan. Promiješajte.

Mihovil Radauš

Nevena Rendeli, TV voditeljica

Zeleni rezanci na crveno s kozicama

Sastojci:

  • 400 g valjanih rezanaca od špinata
  • 400 g očišćenih kozica
  • 200 g svježe rajčice ili 150 g pelata iz konzerve
  • 1/2 dl maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog vina
  • češanj češnjaka
  • parmezan

Priprema: Na ulju popržite češnjak i kozice te podlijte s malo bijelog vina. Kad vino iskuha, dodajte rajčicu isjeckanu na kockice ili usitnjen pelat iz konzerve zajedno sa sokom. Još malo iskuhajte umak, a kad tekućina ispari, začinite solju i paprom. Istodobno skuhajte valjane rezance od špinata u dosta tekućine i s malo ulja. Ocijedite ih i još vruće umiješajte u kipući umak s kozicama. Na kraju poslužite s parmezanom.

Getty Images

Judita Franković Brdar, glumica

Rezanci s tartufima

Sastojci:

Priprema: Valjane rezance s jajima stavite u proključalu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhajte po uputama na pakiranju. U tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da vrije 1-2 minute. Ugasite vatru, dodajte tartufatu, kuhane i ocijeđene rezance, sol, papar, pa promiješajte i premjestite na tanjur. Ukrasite bosiljkom.

Aljoša Šerić, glazbenik

Rezanci Aglio e olio

Sastojci:

Priprema: U slanoj vodi kuhajte valjane rezance od špinata. Zagrijete maslinovo ulje na tavi i dodajte nasjeckan češnjak na ulje, zdrobljene papričice. Kada vanjski rubovi češnjaka poprime smećkastu boju, dodajte malo vode od tjestenine i malo soli. Ocijeđene zelene rezance stavite u tavu. Pospite bosiljkom i parmezanom.

Olja Vori, modna influencerica

Zeleni rezanci na bijelo s tikvicama

Sastojci:

Priprema: Na maslinovom ulju prepržite češnjak narezan na ploške, dodajte naribanu tikvicu. Posolite i popaprite, dodajte vino. Pustite da se dinsta na laganoj vatri, pa dodajte vrhnje za kuhanje. Kada se umak zgusne, umiješajte skuhane i ocijeđene zelene rezance.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 razloga za tjestenine Zlato polje

  • Tradicija od 1925. godine
  • Od najboljeg zrna durum pšenice
  • Ne raskuhavaju se, nisu ljepljive i ostaju čvrste na ugriz
  • Za sve koji žive aktivno i uživaju u kuhanju
  • Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca

Sadržaj nastao u suradnji s Podravkom