Svatko ima svoje omiljeno jelo s rezancima. Mi, pak, imamo pet super recepata naših poznatih
Ovdje su recepti s tjesteninom kakve u svojoj kuhinji pripremaju naše zvijezde
Neki se u kuhinji snalaze bolje, a neki nešto lošije. No tjesteninu svi znaju skuhati. Upravo su zato ta jela na vrhu popularnosti i kod naših poznatih. Zavirili smo u lonac balerine Ive Vitić Gameiro, TV voditeljice Nevene Rendeli, glumice Judite Franković Brdar i glazbenika Aljoše Šerića.
Iva Vitić Gameiro, prvakinja baleta HNK
Sastojci:
- 400 g valjanih rezanaca s jajima
- 2 tikvice
- 5 Cherry rajčica
- 2 češnja češnjak
- maslinovo ulje
- peperoncini
- parmezan
- sok od limuna
Priprema: Skuhajte valjane rezance s jajima. U drugoj dubokoj tavi na srednjoj vatri stavite maslinovo ulje,češnjak i peperoncine. Malo kasnije dodajte tikvice narezane na kockice, a nakon desetak minuta narezane cherry rajčice i sok od limuna. Maknite s vatre, dodajte valjane rezance s jajima, sol, papar i parmezan. Promiješajte.
Nevena Rendeli, TV voditeljica
Sastojci:
- 400 g valjanih rezanaca od špinata
- 400 g očišćenih kozica
- 200 g svježe rajčice ili 150 g pelata iz konzerve
- 1/2 dl maslinova ulja
- 1 dcl bijelog vina
- češanj češnjaka
- parmezan
Priprema: Na ulju popržite češnjak i kozice te podlijte s malo bijelog vina. Kad vino iskuha, dodajte rajčicu isjeckanu na kockice ili usitnjen pelat iz konzerve zajedno sa sokom. Još malo iskuhajte umak, a kad tekućina ispari, začinite solju i paprom. Istodobno skuhajte valjane rezance od špinata u dosta tekućine i s malo ulja. Ocijedite ih i još vruće umiješajte u kipući umak s kozicama. Na kraju poslužite s parmezanom.
Judita Franković Brdar, glumica
Sastojci:
- 400 g valjanih rezanaca s jajima
- 2 čajne žličice tartufate
- 80 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- sol i papar
- bosiljak
Aljoša Šerić, glazbenik
Sastojci:
- 400 g valjanih rezanaca od špinata
- 3 češnja češnjaka
- 0,1 l maslinovog ulja
- pepperoncini
- sol, papar
- svježi bosiljak
- parmezan
Priprema: U slanoj vodi kuhajte valjane rezance od špinata. Zagrijete maslinovo ulje na tavi i dodajte nasjeckan češnjak na ulje, zdrobljene papričice. Kada vanjski rubovi češnjaka poprime smećkastu boju, dodajte malo vode od tjestenine i malo soli. Ocijeđene zelene rezance stavite u tavu. Pospite bosiljkom i parmezanom.
Olja Vori, modna influencerica
Sastojci:
- 400 g valjanih rezanaca od špinata
- 1 tikvica
- 1 dcl bijelog vina
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje, sol, papar