NOVO MJESTO

U Novom Zagrebu danas se otvara Doomsday, bistro i pizzerija. Interijer izgleda fenomenalno

Za Doomsday i njihovu pizzu iz dostave možda ste već čuli. Sad su krenuli u novo, ambicioznije gastronomsko poglavlje, a evo i o čemu je riječ

U zagrebačkim Dugavama, na adresi Jakuševečka 1e sutra bi svoja vrata trebao otvoriti otvoriti Doomsday, pizzeria i bistro čiji je vlasnik ugostitelj s višegodišnjim iskustvom u renomiranim objektima diljem zemlje, Ivan Vuković. Naravno, njihov je početak rada pod znakom upitnika, zbog iščekivanja novih, strožih epidemioloških mjera. Vlasnik je, poput većine kolega poduzetnika, ogorčen na najave o zabrani rada do Božića i kaže kako se ovim potezom može jedino osigurati propast ugostitelja te masovno dijeljenje otkaza zaposlenicima. No, zasad nastoji misliti pozitivno, a mi polako krećemo pričati i o njegovim novim poslovnim pothvatima.

Za Doomsday ste, čak i ako niste iz Novog Zagreba, možda već čuli; njihove pizze iz dostave nadaleko su poznate, a nakon duge potrage za odgovarajućim prostorom, objašnjava nam Vuković, stiglo je vrijeme za novi korak.

Odabir Novog Zagreba kao lokacije, kaže, bio je logičan. Tu već imaju odanu bazu klijenata, poznaju teren i dobro rade. Kako je godinama radio s vrhunskim restoranima, sanjao je o tome da vodi ambiciozniji format od same pizzerije. Okupio je tim, na čelu s chefom Martinom Miloložom i sous chefom Tomom Bagarićem i, malo po malo, krenuo raditi na razradi novog koncepta.

Dry age steakovi, wok, burger i pizze

Sandro Lendler

Meni je rađen bez previše kompliciranja, s naglaskom na kvalitetu namirnica i precizne tehnike kuhinje. Započinje sekcijom hladnih predjela, poput Cezar i Caprese salate, tu je i dnevna juha, tri vrste rižota, a onda i tri vrste burgera (volite li ljuto, svakako preporučujemo da probate njihov signature Doomsday burger), četiri vrste woka (u ponudi je i vegetarijanska opcija), cijeli niz pizza (uključujući i deep dish pizze za one s najvećim apetitom, kao i izbor veganskih pizza koje njihova publika redovito traži) koje se odsad peku u novoj, još boljoj peći, a onda i tri vrste dry age steakova iz njihovog dry agera kojima se posebno ponose; T-bone, Tomahawk i Prime Rib.

U ponudi imaju i dvije stalne vrste deserta (onaj od bijele i crne čokolade i jako zanimljivi Pâte à choux koji, prigodno, izgleda poput pizze), a cijeli tim nam u razgovoru napominje kako sve rade sami, od umaka, pa do krema za slastice. Višak hrane od dana prije nikad se neće ponuditi idućeg dana, i uvijek se sve svježe priprema s početkom svakog novog radnog dana.

Bogata ponuda konjaka i viskija

Sandro Lendler

Uz kartu jela koje će, vjerujemo, privući pažnju velikog broja ljudi, posebice ako uzmemo u obzir da je Doomsday prvi ozbiljniji ugostiteljski format u tom dijelu grada, vrijedi istaknuti i zanimljivu ponudu od četrdesetak različitih konjaka i viskija, s čime, kaže Vuković, htio napraviti odmak od ostalih sličnih objekata u gradu.

Interijer je također priča za sebe; za njegov je dizajn zaslužan vlasnik, koji je sam napravio šank, stolove i štafle na stropu. Cijeli je prostor prepun zanimljivih detalja, poput fotografija slavnih ličnosti i njihovih citata, crno-zlatna staklena mapa svijeta (nakon potopa, naravno), a posebno nas se dojmio masivni stol za 16 osoba u čijoj se sredini može zapaliti ambijentalna vatrica.

Gostovanja slavnih chefova i humanitarna nota

Sandro Lendler

Kako doznajemo, u planu su gostovanja brojnih poznatih chefova, poput Davida Skoke i Ivana Pažanina, kao i jazz svirke vikendom, a razveselilo nas je doznati i da je vlasnik odlučio jednom mjesečno cjelodnevni prihod dati udruzi ili pojedincima u potrebi, kako bi podsjetio na važnost solidarnosti i vraćanja zajednici.

Doomsday će od ponedjeljka do četvrtka, jednom kad će to epidemiološke preporuke dopuštati, raditi od osam ujutro do ponoći, petkom i subotom do jedan sat ujutro, a nedjeljom samo za ručak, od 10 do 15 sati. Što se tiče dostave, bit će dostupna, kao i dosad, u krugu od četiri kilometra, a jela koja ćete moći naručiti su pizze, wokovi i burgeri.

Sandro Lendler
Beef Walk Wok (69 kuna)
Sandro Lendler
Doomsday Burger (79 kuna za buger normalne veličine, na fotografiji prikazan u slider opciji)
Sandro Lendler
Dry Age T-Bone steak (100 grama, 55 kuna)
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Čokoladna tegla (27 kuna)
Sandro Lendler
Pâte à choux (29 kuna)
Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba