GASTRO

Što kažete na koktele u sladoledu na štapiću? Mi ih želimo probati odmah, pa smo doznale kako se rade

I ovog ćemo ljeta uživati uz koktele, ali u nešto drugačijoj verziji

Prve ljetne dane asociramo uz, među ostalim, i opušteno ispijanje osvježavajućih koktela na terasama. Priznajemo, velike smo ljubiteljice koktela i uvijek smo spremne za isprobavanje novih. Kad smo na društvenim mrežama primijetile trend ledenih koktela u formi sladoleda na štapiću, nismo dvojile ni trenutak. Morale smo doznati kako se oni pripremaju i provjeriti koje se sve opcije nude. Na naše veliko zadovoljstvo, vidjele smo da ograničenja gotovo da i ne postoje; treba vam samo malo vremena i dobre volje. U nastavku vam donosimo nekoliko recepata koji su posebno privukli našu pažnju, i koje jedva čekamo isprobati.

Gin Tonic u sladoledu (10 komada)

Sastojci

450 ml tonika
75 ml gina
1 limeta
100 ml sirupa od bazge
½ krastavca
svježa menta

Priprema

Tonik, gin, sok limete i sok bazge stavite u staklenu posudu visokog grla i dobro promiješajte. Tekućinu stavite u kalupe za led, dodajte joj tanko nasjeckane svježe krastavce i mentu. Sve skupa ostavite u zamrzivaču barem nekoliko sati.

Aperol Spritz u sladoledu (10 komada)

View this post on Instagram

Solen skiner och imorgon är det redan fredag!☀️ Vad sägs om de här? Aperol Spritz glassar! Vill ni göra dem så gör man så här! Till 8 st behöver du: 1,5 dl Aperol 1,5 dl prosecco 0,5 dl kolsyrat vatten 1 dl färskpressad apelsinsaft skal från 1/2 apelsin Häll i formar och frys! Vänta ev 2 timmar innan du sätter i pinnar. Beror lite på vad du använder för formar. Aperol Spritz popsicles!☀️ #aperolspritzpopsicles #popsicles #aperolspritz #inspiration #tips #klingskitchen

A post shared by Klingskitchen (@klingskitchen) on

Sastojci

80 ml Aperola
120 ml prosecca
60 ml mineralne vode
60 ml svježe iscijeđenog soka naranče
¼ žličice narančine kore
10 krišaka naranče

Priprema

Aperol, prosecco, narančin sok, mineralnu vodu i koru naranče stavite u staklenu posudu visokog grla, promiješajte i pustite da malo odstoji. Tekućine prelijte u kalupe za led, dodajte kriške naranče i stavite u zamrzivač na barem šest sati.

Mojito s jagodom u sladoledu (10 komada)

Sastojci

5 jagoda
svježe menta
1 limeta
600 ml soka od jagode
2 žličice simple sirupa
180 ml ruma

Priprema

Sok od jagode i limete promiješati s rumom u staklenoj posudi visokog grla. Tanko narezane kriške jagode i listiće mente stavite u kalupe za led i prelijte prethodno dobivenom tekućinom. Sve skupa stavite u zamrzivač na barem osam sati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba