HRVATSKI BREND

Što kažete na čisti, prirodni sok od mandarine ili nara? Proizvodi ih ovaj šarmantni brend iz Opuzena

GUUC je pokrenuo Josip Tutavac, diplomirani kemijski inženjer iz Opuzena

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: GUUC cijeđeni prirodni sokovi.

Tko: Iza GUUC cijeđenih prirodnih sokova stoji Josip Tutavac, diplomirani kemijski inženjer iz Opuzena, malog gradića smještenog u dolini rijeke Neretve. Nakon iskustva rada u tvrtkama koje se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda i kontrolom kvalitete istih, je odlučio osnovati vlastitu tvrtku, Novallis d.o.o, s ciljem da tržištu ponudi zdrave i minimalno prerađene namirnice od ukusnih sirovina poznatog porijekla.

guuc

Što: Iza branda GUUC su kriju 100 posto prirodni sokovi. Nisu iz koncentrata, ne sadrže dodanu vodu, šećere, konzervanse niti neke druge aditive. Nastali su jednostavnim postupkom cijeđenja lokalno uzgojenog voća i povrća iz Doline rijeke Neretve, dok im trajnost i zdravstvenu ispravnost osigurava kratkotrajna pasterizacija. U asortimanu GUUC sokova se nalaze okusi: 100 posto mandarina, 100 posto nar, 100 posto jabuka, mix jabuka-cikla te mix jabuka mrkva, punjeni u 0,2 l staklenu ambalažu prikladnu za služenje u ugostiteljskim objektima i litrenu staklenu ambalažu prikladnu za ponudu kroz maloprodaju.

Kada: GUUC cijeđeni prirodni sokovi su se prvi put na tržištu pojavili početkom 2018., nakon analize tržišta koje je pokazalo da u HoReCa kanalu distribucije (hoteli, restorani, caffe barovi) nedostaje 100 posto prirodnih sokova od domaćih sirovina iako ih kupci sve više traže. Tada su na tržištu isključivo bili prisutni nektri s niskim (manji od 50 posto) udjelom voća iz koncentrata i nepoznatog porijekla iza kojih stoje multinacionalne kompanije. Povratne informacije kupaca su bile i više nego zadovoljavajuće te svaki mjesec raste broj objekata u kojima se ovi sokovi mogu kupiti.

guuc

Misija ove tvrtke je da proizvodi 100 posto prirodne sokove od lokalno uzgojenog voća i povrća te da pritom ostvari uzajamni odnos povjerenja i podrške s vrijednim poljoprivrednicima. Također, da minimalnom preradom zadrži izvorni okus i zdravstvene benefite domaćih visokokvalitetnih sirovina, te takav proizvod dobiven na održiv način prezentirati i ponudi sve zahtjevnijem tržištu.

Može se razgledati i kupiti: Budući da stavljaju naglasak na HoReCa kanalu distribucije, GUUC cijeđeni prirodni sokovi su prisutni u stotinjak ugostiteljskih objekata, uglavnom u Dalmaciji i na području Grada Zagreba. Neki od njih su Art Park, Cogito Coffee Shopovi, Submarine Burger restorani, Kata Brunch Bar, Kava2 (Split), Maslina Resort (Stari Grad Hvar), Craft pivovara Brlog (Zadar)…

guuc

Također, vole suradnju s malim delikatesnim trgovinama kao što su Kao Nekad (Zagreb), Beer Shop Pomalo (Zagreb, Split, Dubrovnik), Mr.Green (Split), Mala Butiga (Dubrovnik), Za Pod Zub (Stari Grad), Veronika Delikatese (riječko područje)…. Točan popis i lokacije lokala i trgovina gdje se mogu kupiti i kušati GUUC cijeđeni prirodni sokovi možete pogledati na web stranici. Mogu se nabaviti i na web shopovima Bazzar i Žuti klik. Možete ih pratiti i putem Instagrama.

Cijene se kreću: Od 18 do 24 kune u ugostiteljskim objektima za 0,2l boce. Od 20 do 50 kuna u trgovinama za litru.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba