tehnologija

Što je točno slofie i zašto se oko tog pojma digla tolika frka?

Apple je jučer u svojim odajama u San Franciscu predstavio niz tech noviteta, ali i jedan novi termin zbog kojeg se uzbudio cijeli internet

Kako to obično biva u ovo doba godine, Apple je jučer na svojoj godišnjoj konvenciji predstavio niz famoznih tech noviteta i usluga kojima je zaludio sve štovatelje njihove institucije. Najviše pažnje, uz nove generacije iPada i iWatcha privukao je novi model iPhonea.

U pitanju je iPhone 11 koji po prvi puta dolazi i u Pro verziji. Na samom predstavljanju, puno je tu govora bilo o nevjerojatnim dostignućima iPhone fotografije i videa, a u svom stilu Apple je predstavio i vrlo jasno nametnuo jedan posve novi trend naziva slofie o kojem se od jučer ne prestaje govoriti.

O čemu je riječ? Naime, prednja kamera novog modela iPhonea dobila je tako 4K video, ali i mogućnost snimanja slow-motion videa, odnosno slow-motion selfieja. Upravo tu novu opciju nazvali su prigodno slofie, a internet je oko toga, kao i uvijek, podijeljen.

Kako bi dočarali svijetu točno kako to izgleda Apple je novitet prikazao u duhovitom, ali i pomalo bizarnom videu koji možete pogledati u nastavku, dok se mnogi istovremeno pitaju je li i upravo promijenio pravila igre koja će Instagram generacija, predvođena influencerima i sličnima to prigrliti.

Uz malo početnog negodovanja, mi vjerujemo da sigurno hoće.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba