GASTRO

Starbucks je podijelio recepte za slasne napitke s kavom koje možete napraviti doma. Čine se odličnim

FOTO: Dmitry Schemelev/Unsplash

Starbucks možda nećemo posjetiti tako skoro, ali u njegovim aromama sada možemo uživati i u vlastitom domu

Postoji li jedan svjetski brend koji ljudi diljem svijeta već po inerciji povezuju s kavom, onda je to američki Starbucks. I dok ćemo do posjeta nekoj od njihovih brojnih poslovnica još uvijek morati pričekati, dobre su vijesti da su na svojim službenim stranicama podijelili nekoliko recepata za napitke inspirirane najdražim aromama njihovih gostiju, koje možemo napraviti kod kuće, kao i pregršt korisnih savjeta.

Primjerice, svoju kavu možete učiniti još ukusnijom tako da joj dodate med, cimet ili kondenzirano mlijeko. U nastavku provjerite koje su točno recepte odlučili podijeliti s javnosti i kako ih i vi možete pripremiti.

Iced Sunrise Cinnamon Honey Coffee

Sastojci

2,5 žlice meda
1/2 žličice ekstrakta vanilije
2 štapića cimeta
1 šalica kave
1/2 šalice punomasnog mlijeka
1/2 šalica vode

Priprema

Za sirup, zakuhajte vodu s medom i cimetom. Smanjite vatru na najmanju jačinu i pustite da krčka deset minuta. Maknite s vatre, umiješajte vaniliju i pustite da se potpuno ohladi. Sirup stavite u hladnjak. Za kavu, u visoku čašu stavite kockice leda. Ulijte kavu, mlijeko i sirup od meda i cimeta. Promiješajte. Probajte i po potrebi dodajte još sirupa.

Sunrise Honey Coconut Coffee

Sastojci

1 žlica meda
2 šalice kuhane espresso kave
1/4 šalice kokosova mlijeka
1/4 šalice punomasnog mlijeka

Priprema

Ulijte mlijeko, kokosovo mlijeko i med u šalicu, pjenjačem za mlijeko izradite pjenu. Ako nemate uređaj, dodajte mlijeko, kokosovo mlijeko i med u posudicu, zagrijte na srednje jakoj vatri i jako mutite tri i pol minute, dok se dovoljno zagrije.

Kavu ulijte u dvije velike šalice i pomalo ulijevajte mlijeko. Preporučeni omjer kave i mlijeka iznosi 3 prema 1. Ako ste napravili pjenu od mlijeka, stavite je na kavu, napravite spiralu od mlaza meda i pospite tostiranim kokosom.