GASTRO

Spoj pizze i mlinaca zvuči baš kao nešto što nam treba na ovaj kišni dan. Znamo i gdje ga pronaći

FOTO: Roguemarin

Tanko tijesto za pizzu svojevrsni je must have, a novi izum Roguemarina ima upravo to

Nakon spoja krafne i bagela koji ja nazvan brafna, chef Marin Medak iz zagrebačkog Roguemarina smislio je još jedno zanimljivo jelo koje je nazvao MlinZZa. Radi se o hrskavom spoju mlinaca i sočne pizze.

Medak je inspiraciju pronašao u planetarno popularnoj pizzi i našim domaćim mlincima, a začinio ih je bogatom lokalnom poviješću. MlinZZa harmonizira raznolikost stoljetnih utjecaja drugih kultura i okusa na našu kuhinju i sažima ih u skladan spoj tradicije, lokalne namirnice i svježine.

Tijesto je načinjeno od ukusnog hrskavog mlinca, koji u usporedbi s klasičnim tijestom pizze ima manje ugljikohidrata i ne sadrži kvasac. Ni nadjev MlinZZe nije običan. Umjesto uobičajene rajčice, osnovu nadjeva čini neodoljiv umak od pečenja, gljiva, ružmarina i rajčice. Na tu se bazu, zaslužnu za umami, kreativnim pristupom i pomno odabranim namirnicama slaže paleta omiljenih hrvatskih okusa.

MlinZZu možete pronaći u novootvorenom lokalu BABA by Rougemarin na Trgu bana Josipa Jelačića u prolazu Harmica.