Nekad je nužno odabrati stranu
RECEPT

Špageti s umakom od rajčice, filetima skuše i slanutkom

FOTO: Podravka

Špageti s umakom od rajčice, filetima skuše i slanutkom

Sastojci:

• 320 g Špageta Zlato polje
• 3 žlice maslinovog ulja
• 40 g parmezana (ili tofu)

Za umak:
• 600 g svježe zrelih rajčica
• 30 g maslaca
• 1 žličica šećera
• 20 g Glatkog brašna Podravka
• 20 ml crnog vina
• 100 g ocijeđenog slanutka iz limenke Podravka
• 1 Eva skuša filet Mediteran (125 g)
Vegeta Maestro lovor
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
sol
Vegeta Maestro crni papar

Priprema: Rajčicama skinite kožicu, maknite sjemenke pa ih nasjeckajte. Prvo pripremite umak tako da na maslacu popržite šećer da karamelizira. Dodajte brašno, kratko popržite i dodajte rajčice. Ulijte malo vode ili povrtnog temeljca, crno vino, lovor, muškatni oraščić, mljeveni papar, sol i pirjajte da dobijete umak. Na kraju dodajte slanutak i filete skuše. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi (4 minute), ocijedite, isperite vodom, dodajte maslinovog ulja i promiješajte. Tople špagete prelijte umakom od rajčice, promiješajte, pospite naribanim parmezanom ili tofuom. Poslužite odmah tople u dubokom tanjuru.

Izvor: Coolinarika