RECEPT

Slatka kaša od amarata i prosa

Sastojci:

• 1 šalica prosa
• 1/2 šalice amaranta
• 2 žlice grožđica ili suhog ribizla
• 1 žlica agavinog sirupa
• 2 jabuke
• 5 šalica vode
• 2 prstohvata soli
• prženi bademi ili lješnjaci

Priprema: Jabuke ogulite i očistite te svaku narežite na 8 komada. U hladnoj vodi operite proso i amarant, procijedite, pomiješajte sa suhim voćem i jabukama pa ulijte vodu. Zakuhajte na jakoj vatri, posolite pa smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte poklopljeno pola sata. Na kraju dodajte agavin sirup i sve dobro promiješajte. Po želji pospite prženim bademima ili lješnjacima.

Savjet više: Umjesto jabuke možete stavljati oguljene i narezane kruške. Kaša je ukusna i s bananama (2 banane), ali i s breskvama i marelicama. Kad ju izmiksate, dobit ćete i puding koji onda može biti i desert i užina.