PRODUKT DIZAJN

Sjećate se Kristine i Filipa koji su proizveli najbolji hrvatski madrac? Upravo su dobili Red Dot nagradu

Za hrvatske dizajnere stiglo je vrijedno priznanje. Kristina Lugonja i Filip Havranek dobili su Red Dot nagradu za svoju Soft Metal kolekciju

Dizajnere Kristinu Lugonja i Filipa Havranek predstavili smo vam već kroz intervju povodom njihovog madraca ovdje. Dvojac je ovo koji djeluje od 2012. godine na polju industrijskog dizajna, a u međuvremenu osvojili su niz domaćih i inozemnih nagrada u području produkt dizajna i rasvjete, uključujući dvije Red Dot nagrade, a sada im je stigla još jedna. U pitanju je Soft Metal kolekcija proizvođača Bertol Metala, koja preispituje dizajn sveprisutnog elementa interijera – ručke za staklena vrata.

“Na spoju vertikalne i horizontalne osi dobiven je jednostavan detalj organskog oblika, koji, osim što ručki daje prepoznatljiv karakter, učvršćuje konstrukciju ručke. Za razliku od klasičnih tradicionalnih ručki za staklena vrata koje se proizvode od nehrđajućeg čelika, Soft Metal ručke napravljene su od visokokvalitetne aluminijske legure koju je moguće plastificirati u različite boje i teksture, čime se arhitektima i dizajnerima interijera pruža veća razina slobode” objašnjavaju Kristina i Filip svoj rad za koji su dobili vrijedno priznanje.

Inače, nagrada Red Dot dodjeljuje se od 1955. godine i međunarodno je prepoznatljiv dokaz kvalitete produkt dizajna, dizajna koncepata te dizajna komunikacija. U ovogodišnjem natjecanju u području produkt dizajna stručni žiri je ocjenjivao više od 6500 inovativnih proizvoda iz čak 60 zemalja, što dokazuje da je Red Dot najveće i najprepoznatljivije natjecanje u toj domeni.

Žiri se i ovaj put sastao kako bi, osim estetskih karakteristika, ocijenio funkcionalnost, ergonomiju, vještinu izrade i odabir materijala prijavljenih proizvoda. Nakon višednevnih, intenzivnih rasprava donijeli su odluku o kvaliteti dizajna. Pod geslom “U potrazi za dobrim dizajnom i inovacijom”, samo su najbolji radovi dobili nagradu.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba