Šira će javnost uskoro moći uživati u gurmanskim delicijama talentiranog chefa Bernarda Koraka
Nakon mjeseci iščekivanja, službeno je potvrđeno da se restoran Korak, u vlasništvu ugledne vinarske obitelji istog prezimena, otvara sutra. Chef kuhinje, Bernard Korak, stažirao je po nekim od najboljih svjetskih restorana, poput Osterije Francescane, a može se pohvaliti i titulom sous-chefa Ane Roš u slovenskoj Hiši Franko, koja je nedavno dobila dvije Michelinove zvjezdice.
U fazi čekanja finalnih dozvola za otvorenje, a prije pandemije, u restoranu, smještenom u sklopu vinarije na Plešivici, organizirane su brojne degustacijske večere za novinare, a na jednoj smo bile i mi. Nakon višesatne večere u fine dining maniri, i mi smo, poput svih prisutnih, zaključile kako je Plešivici, poznatoj po sjajnim vinima, upravo nedostajao i ovakav tip restorana. A do njega će se, bez sumnje, redovito planski potezati iz Zagreba.