HRVATSKI BREND

Sitolab je genijalan hrvatski brend koji slavi tehniku sitotiska. Evo što o njemu možda niste znali

Iza brenda Sitolab stoji grafičarka i ilustratorica Sanja Stojković koja ga vodi već šest godina

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci i prati one koji su već na tržištu neko vrijeme.

Ime brenda: Sitolab

Doris Fatur

Tko: Iza brenda stoji Sanja Stojković, primijenjena grafičarka sa zagrebačkom adresom, ilustratorica zaljubljena u tehniku sitotiska.

Što: Sitolab je studio za dizajn tekstila, sitotisak, ilustraciju i tisak limitiranih printeva na tekstilnu metražu od kojih se izrađuju odjeća, ruksaci i modni dodaci. Iza svakog komada stoji proces ručne izvedbe koji se sastoji od dizajna modela i kroja, osmišljavanje i crtanje uzoraka dezena te apliciranja ilustracija na odjevne predmete i modne dodatke jednostavnih linija. Svaki komad se osmišljava s posebnom pažnjom i tiska zasebno što ih čini jedinstvenim cjelinama.

Puno pažnje pridaje se izboru kvalitetnih materijala i načinu izrade a pri tiskanju se koriste boje isključivo na vodenoj bazi. U ponudi možete pronaći prvenstveno ruksake i torbe s vodootpornom podstavom u najrazličitijim varijantama otisaka i boja, kimona i ogrtače, duge majice i tunike, a odnedavno i košulje haljine.

Doris Fatur

Kada: Brend je osnovan u Rijeci 2014. godine.

Zašto: Sitolab je život započeo u Rijeci kao projekt s namjerom da obuhvati ilustraciju, grafiku i modu koji se vremenom spontano pretvorio u brend. Ideja je bila transformirati crtež u nešto pokretljivo i trodimenzionalno, stoga su se odjevni predmeti i modni dodaci činili kao prirodan nastavak priče. U početku se Sitolab bazirao na ilustracijama, plakatima i otiscima na papiru dok sigurnost u tehniku i izvedbu nije porasla za sljedeći korak. Prvi pokušaji s torbama i majicama bili su spontani no dočekao ih je sjajni odaziv i od tada se brend polako širi i razvija nove koncepte i polje rada.

Gdje se Sitolab može razgledati i kupiti: Zadnje dvije godine Sitolab radi na adresi Medulićeva 6 u Zagrebu gdje se nalazi atelje-studio i showroom. Ovdje možete svratiti svaki dan preko tjedna, popiti kavu ili medicu i odabrati nešto za sebe. Postav showrooma se brzo mijenja jer osim mikro kolekcija nove stvari su u nastajanju iz dana u dan pa će se dogoditi da vas na licu mjesta dočekaju svježe otisnuti tekstili od kojih će uskoro nastati ogrtač, košulja, ruksak ili kimono. Sitolab možete pronaći na Instagramu i Facebooku gdje se na dnevnoj bazi objavljuju fotografije novih stvari i atmosfere iz ateljea, a ljeti gostuje u Rovinju u Ateljeu Ribica.

Doris Fatur

Cijene komada se kreću: Od 400 do 800 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube