Sirova torta od malina i kupina je sve što nam danas treba. Evo kako je pripremiti, pa u njoj uživati
Ovu famoznu tortu pronašle smo na blogu Sitnica
Sirova torta od malina i kupina – znamo, zvuči savršeno. Recept smo pronašle na blogu Sitnica
Slobodni dani pred nama mnoge od nas potaknu i na kakve gastro izazove. Ovo je jedan slatki, a riječ je o sirovoj torti. U potrazi za upravo takvim slasticama nerijetko se zaputimo na blog Sitnica gdje smo pronašli i ovaj recept za savršenu sirovu tortu od malina i kupina. Osim što je osvježavajuća, ovu tortu možete jesti bez imalo grižnje savjesti ako u obzir uzmete sastojke koji vam nutritivno neće škoditi. Naravno, za izvedbu će vam trebati možda malo više vremena, ali finalni rezultat će zbilja biti nagrada za vaše nepce. Razočarati se nećete, garantiramo jer smo je isprobale. Recept vam donosimo u nastavku, a za ostale posjetite blog Sitnica ili Instagram profil.
Što trebamo?
Sastojci za bazu
10 svježih datulja bez koštice
2 žlice kokos ulja
150 g badema
150 g sitnih zobenih pahuljica
6 žlica bademovog mlijeka
2 žlice javorovog sirupa
Sastojci za kremu
1 limenka kokos mlijeka (samo tvrdi dio)
10 žlica javorovog sirupa
10 žlica kokos ulja
10-ak kupina
10-ak malina
1 žličica praha maline
prstohvat soli
130 g namočenih indijskih oraščića
200 g bijele veganske čokolade
Kako pripremamo?
Priprema baze
Prije svega usitniti zobene pahuljice, ali ne da budu skroz kao brašno. Isto napraviti i s bademima. U procesor staviti svježe datulje bez koštice i pulsirati dok se ne napravi kugla, zatim je izmrviti prstima koliko ide i dodati sve ostale sastojke. Opet pulsirati dok se sve skupa ne sjedini. Utisnuti u kalup promjera 22 cm koji je obložen papirom za pečenje i staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Priprema kreme
Indijske oraščiće namočite pola sata u vrućoj vodi ili minimalno šest sati u hladnoj. Sve sastojke osim veganske čokolade ubaciti u blender i blendati do fine kreme bez grudica. Ako je potrebno može se dodati još malo nekog biljnog mlijeka. Kremu izliti po bazi i ostaviti na hlađenju preko noći. Vegansku čokoladu koristite samo kao dekoraciju, a kako je otopljena na pari torta ipak nije skroz sirova. Ovaj je korak nepotreban ako želite potpuno sirovu tortu.