Nekad je nužno odabrati stranu
RECEPT

Široki rezanci s tikvicama i cherry rajčicama

Recept restorana Allegria, chef Boris Seili

Sastojci:

• 120 grama paste-školjkice (orecchiette ili slično)
• 50 grama crvenog luka
• 50 grama tikvica
• 100 grama cherry rajčica
• 1 žlica kvalitetnog pesta
• 2 žlice maslinovog ulija

Priprema: Pastu skuhati al dente. Na maslinovom ulju 3 minute prodinstati crveni luk narezan na kockice. Dodati kocke tikvica i dinstati još 3 min, nakon čega se umiješa još žlica kvalitetnog pesta. Umiješati narezane cherry rajčice. Kad je umak gotov pomiješa se s pastom skuhanom al dente, a sve zajedno se servira na duboki tanjur. Za dekoraciju se dodaju klice.

Za svoja savršena jela birajte tjesteninu Zlato polje. Napravljena od najboljeg zrna durum pšenice, ne raskuhava se, nije ljepljiva i ostaje čvrsta na ugriz. Valjani rezanci s jajima i valjani rezanci od špinata oduševit će i najzahtjevnija nepca