Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

VIKEND PRIJEDLOZI

Saznale smo gdje sve u Zagrebu možete otići na doručak za uskrsni vikend

Neka mjesta u gradu nude tradicionalni doručak dok druga imaju standardnu ponudu doručka za one koji možda ne slave Uskrs

Ako ove godine tradicionalni uskrsni doručak želite pojesti vani, imamo par mjesta na koja možete otići. Dok neka mjesta u ponudi imaju svoje uobičajene doručke, neki imaju poseban meni samo za Uskrs. Već imamo par najdražih mjesta za doručke, a ove smo izdvojile.

Kavkaz

Lokacija: Trg Republike Hrvatske 1

Radno vrijeme: nedjelja od 9 do 22 sata, ponedjeljak od 7:30 do 23 sata
Ponuda: uobičajena ponuda uz platu Kavkaz, jaja Benedikt i kajgane

Kazališna kavana Kavkaz za Uskrs će imati svoju uobičajenu ponudu doručaka. Tako ćete s menija moći birati između omleta, jaja, sendviča i palačinki, a njihova preporuka za doručak na Uskrsni ponedjeljak je plata Kavkaz za dvije osobe po cijeni od 80 kuna, jaja Benedict za 30 kuna ili kajgana s mariniranim lososom za 40 kuna.

Zinfandel’s

Lokacija: Hotel Esplanade, Antuna Mihanovića 1
Radno vrijeme: nedjelja i ponedjeljak od 6 sati
Ponuda: a la carte i buffet doručak uz uskrsne specijalitete te ponuda za uskrsni ručak

U prestižnom restoranu Zinfandel’su u Esplanadi, za doručak ćete moći birati između buffeta i a la cart menija od kojih je cijena za svaki 175 kuna po osobi. Osim uobičajenih namirnica tamo će se naći i bogati stol uskrsnih specijaliteta kao što su šunka, jaja, hren i luk te ostale tradicionalne namirnice. Posebna gozba se očekuje i za ručak kada će chefica Ana Grgić pripremati tradicionalnu pincu, šunku, Esplanadine štrukle, a klinci će moći uživati u uskrsnoj radionici.

Otto i Frank

Lokacija: Ivana Tkalčića 20
Radno vrijeme: nedjelja i ponedjeljak od 9 do 17 sati
Ponuda: doručak uz poširana jaja, hren i šunku

View this post on Instagram

Zagreb Breakfast

A post shared by Jeabi_CatNip (@jeabibi) on

Ovaj bistro na Tkalčićevoj na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak radi od 9 do 17 sati. Osim uobičajene ponude u ponudi će imati doručak po kojem su već poznati, a koji sadrži tradicionalne uskrsne namirnice. Radi se o njihovom hommageu zagrebačkom doručku koji uključuje hrskava, pohana, poširana jaja sa grilanom šunkom uz sir, vrhnje i hren. Cijena ovog doručka je 43 kune, a osim toga ćete moći birati između različito pripremljenih tosteva, burgera i krumpirića.

Canopy by Hilton

Lokacija: Kneza Branimira 29
Radno vrijeme: nedjelja i ponedjeljak od 7 sati
Ponuda: uobičajena ponuda buffet doručka uz tradicionalne namirnice te posebna ponuda za uskrsni ručak

Osim uobičajenog buffet doručka, u restoranu Canopy by Hilton bit će poslužene i neke od tradicionalnih uskrsnih namirnica kao što su šunka, luk, jaja i hren. Ovaj doručak nije zatvoren samo za goste hotela već se može pridružiti tko god poželi, a cijena po osobi je 20 eura. Kasnije im se možete pridružiti na Sunday ReUnion ručku na kojem će biti prava gozba tradicionalnih namirnica.

Bonk

Lokacija: Britanski trg 1
Radno vrijeme: nedjelja od 9 do 17 sati, ponedjeljak od 7 do 20 sati
Ponuda: uobičajen meni za doručak uz jaja, palačinke i sendviče

View this post on Instagram

sunday mornings…

A post shared by Ivana (@ivanapetricek) on

Fini doručak u Zagrebu možete pojesti i na Britanskom trgu u Bonku, bivšem prostoru Kave tave. Radno vrijeme za Uskrs im je od 9 ujutro do 17 sati, a na Uskrsni ponedjeljak od 7 do 20 sati. Na njihovom meniju nalaze se jaja na oko sa špekom ili pršutom za 30 kuna, omleti po 42 kune, bulgur salata za 15 kuna te palačinke za 35 kuna i sendviči po cijeni od 36 do 40 kuna. Tokom uskrsnih blagdana nemaju poseban meni, ali ćete se sigurno moći dobro najesti.

Le Mika

Lokacija: Teslina 14
Radno vrijeme: nedjelja ne rade, ponedjeljak od 9 do 23 sata
Ponuda: uobičajeni meni za doručak uz preporuku za jaja Benedikt

Ako se zaželite francuske kuhinje za praznike, u Le Miku ćete moći doći tek na Uskrsni ponedjeljak kada rade od 9 sati. Tada ćete moći birati jela s uobičajenog menija. Tako preporučaju svoja jaja Benedikt u raznim varijacijama, poširana, Benedikt i Monte Carlo po cijeni od 45 kuna te Croque, tostirano brioche pecivo sa šunkom po cijeni od 39 kuna.

Više s weba