HRANA

Savica Eatery ima nekoliko novih jela na meniju pa smo ih otišle isprobati

FOTO: Vjekoslav Skledar

Isprobale smo tri nova jela s menija u Savica Eatery restoranu i ponovno se nismo razočarale

Već smo pisale kako volimo jesti u Savica Eatery restoranu jer nas uvijek razvesele novim fuzijama okusa i raznolikim menijem. Ovo je mjesto na kojem domaća kuhinja susreće moderan pristup pripremanju hrane i gdje domaće namirnice uvijek dobiju neki zaokret u okusu.

Noviteti na meniju

S krajem kolovoza je njihov tim kuhara malo osvježio meni i sada se među novim jelima nalaze tuna tartar kao predjelo, krem juha od rajčice s pestom od bosiljka i baby mozzarellom, marinirani losos steak, pačja prsa, pappardelle s vučenom junetinom, vratina s udon rezancima, sous vide pileća prsa te panna cotta s rooibos čajem.

Jedna od novosti u Savica Eateryju su i burgeri koje pripremaju četvrtkom nakon 16 sati. Burgeri se pripremaju od junećeg mesa s krumpirovim tijestom, domaćim kiselim krastavcima, BBQ chipotle umakom, cheddar sirom, domaćom pancetom te aioli curry majonezom. Uz to organiziraju i večeri kulinarsko posvećene nekoj zemlji, a ove subote na redu je Australija i njezini specijaliteti.

Vjekoslav Skledar

Odlučile smo isprobati losos steak, pačja prsa, cheesecake s avokadom te panna cottu. Marinirani losos steak poslužuju uz curry pire od cvjetače koji je neodoljivo kremast i ukusno kiselkasti tartar od cikle. Jelo sadrži i ulje od lješnjaka te zest od limete i korijandera.

Vjekoslav Skledar

Pačja prsa servirana su uz mousse od celera te ukiseljenim zelenim jabukama. Ovdje se posebno osjeti taj spoj okusa suvremene i tradicionalne hrane. Uz to se u tanjuru nalaze i tostirani bademi te redukcija crnog vina i meda.

Vjekoslav Skledar

Od deserata na meniju imaju dva kolača – cheesecake od avokada koji poslužuju uz kreker od sezama te ukusnu i osvježavajuću panna cottu uz rooibos čaj te aromatizirani džem od jabuke i kruške.