Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

Savica Eatery ima jesenski meni pa smo otišle isprobati nekoliko jela. Imamo nove favorite

Već vam je dobro poznato da volimo Savica Eatery, a sada smo isprobale jela s jesenskoga menija

Stigla je jesen, nove namirnice, pa tako i novi jesenski meni u Savici. Naravno da smo morale isprobati nova jela. Isprobale smo tri jela s novog jesenskog menija, ali odabir nije bio jednostavan jer uz stalni meni imaju i dnevnu ponudu koja se mijenja svakog dana. Mi smo Savicu posjetile u utorak, a na dnevnom meniju se nalazio gulaš od junetine s njokima za 42 kune te marinirani svinjski vrat s pire krumpirom i kiselim zeljem za 45 kuna.

U svakom dijelu menija dodano je barem jedno jelo s jesenskim namirnicama. Tako se među predjelima sada nalazi buncek terina (štruca) koji poslužuju uz crumble od pistacija i ukiseljenu ljutiku. Od glavnih jela smo se isprobale ružičasti rižoto, batak i zabatak te pačja prsa.

Vjekoslav Skledar

Ružičasti rižoto od cikle odlično je aranžiran i prije nego ga okusite vjerojatno ćete ga htjeti fotografirati. Rižoto sadrži panirane Black Tiger kozice, kremu od cikle i Grana Padano sira, infuziranu skutu, zest limete, korijander i peršin. Cijena je 68 kuna.

Vjekoslav Skledar

Batak i zabatak su u Savici marinirani i pripremljeni na grillu, a poslužuje se uz domaće krokete sa sirom, teriyaki sezam pastu, kremu od narančastog batata, relish od mladog luk i bučine sjemenke. Iako se radi o dosta uobičajenim namirnicama, zbog kreme od batata i marinade u kojoj se priprema meso ovaj su obrok stavili na našu listu favorita. Cijena je 66 kuna.

Vjekoslav Skledar

Pačje meso se često priprema u jesen jer ide jako dobro uz brojne jesenske namirnice, pa tako čak i slatke. Iako su ga u ponudi imali i na ljeto, sada ih pripremaju uz kremu od korabice i limunske trave, granolu od čvaraka i brusnice, demi-glace umak te uz džem od bundeve. Jako zanimljiva kombinacija okusa koji se dobro stapaju zajedno. Cijena je 87 kuna.

Novitet na meniju su jesenski deserti – kolač od maka koji poslužuju uz mousse od bijele čokolade i kandiranu naranču te tart od jabuke koji se poslužuje uz sladoled od vanilije i bademe. Cijena za kolač od maka je 24 kune, a tart od jabuke 22 kune. Kao i do sada, u Savici Eatery organiziraju i večeri kulinarsko posvećene nekoj zemlji. Iduća na redu su jela iz Rusije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba