UMJETNOST I DIZAJN

Saša Šekoranja u četvrtak otvara novu izložbu, čini se da će biti divna

“Ogledna soba” naziv je novog projekta Saše Šekoranje koji će se izložiti publici ovog tjedna

Akademski slikar, cvjećar, scenograf i dizajner Saša Šekoranja u četvrtak poslijepodne u galeriji Kranjčar u Zagrebu otvara novu izložbu “Ogledna soba”.

U novom projektu Šekoranja u prostore vlastitog življenja unosi svoju memoriju, doživljaje i proživljene impresije. Publici ih prenosi pomoću fotografija i crteža. Na taj način nastaju albumi sastavljeni od fotografsko-crtačkih diptiha.

 

Mjesta su to gdje je memorija posredovana sinergijom tehnologije i ljudske ruke. Potom nastaju slike većih dimenzija, sugestivne u svojoj pretežito bijeloj akromatici. Intimna sjećanja sada su monumentalizirana, pritom nimalo ne gubeći na prisnosti i uvjerljivosti.

Sašine slike i ovog puta izviru iz konkretnih prostornih i mentalnih ozračja da bi potom sudjelovale u sukreiranju nekog novog, u ovom slučaju stambenog konteksta. Zato su tu i različiti objekti odnosno upotrebni predmeti: stol, stolice, šeširi, lonac, vrtna skulptura, umivaonik… Proces uređenja jedne kuće u Istri ovdje je sažet tek na ključne akcente stvaralačkog procesa. Izložba u galeriji Krnjačar može se pogledati do 2. lipnja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba