VIJEST

Rovinj je prvi grad u Hrvatskoj koji je rekao ne plastici

Nakon hotela Adriatic, cijeli je Rovinj na putu da postane sasvim slobodan od plastike

U Rovinju je prije desetak dana počeo projekt pod nazivom “Otpad odvoji, pa održivo gospodari” kojem je jedan od glavnih ciljeva potaknuti građane da izbace jednokratnu plastiku iz svakodnevne upotrebe, piše Glas Istre. Sve je počelo edukativnim posterima koje su djelatnici Komunalnog servisa Grada Rovinja prije desetak dana počeli lijepiti po trgovinama, a na kojima stoji natpis :”Trebate vrećicu? Ne, hvala. Nosim svoju!”

“Riječ je o jednom od segmenata projekta pod nazivom “Otpad odvoji, pa održivo gospodari”, vrijednom oko 500 tisuća kuna, koji je dijelom sufinanciran iz Europske unije”, rekao je direktor Komunalnog servisa Želimir Laginja za Glas Istre. “Konkretno, projekt se provodi na području Grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar i Žminj i osnovni mu je cilj podizanje svijesti građana o važnosti učinkovitog gospodarenje otpadom kroz različite edukacije. Krajnji cilj je povećanje stope odvajanja pojedinih kategorija otpada i stope recikliranja te smanjenja količine biorazgradivog i komunalnog otpada.”

Vlasnicima trgovina na čije lokale, uz dopuštenje, lijepe plakate, do kraja idućeg tjedna podijelit će i tisuću platnenih vrećica koje mogu dijeliti kupcima i tako ih potaknuti da odbace plastiku. Sjajna je to vijest budući da stiže nakon što je Hotel Adriatic najavio da postaje prvi hotel bez plastike u Hrvatskoj, a mi se samo nadamo da će i ostali hoteli i gradovi u Hrvatskoj slijediti ovaj svijetli primjer.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba