Rougemarin ima novi zanimljivi format degustacijskih večera. Bile smo na onoj posvećenoj steakovima
Steak me out večera savršen je izbor za sve ljubitelje dobrog steaka, spravljenog na sve moguće načine
Restoran u koji često navraćamo i koji iz godine u godinu zadržava kvalitetu, Rougemarin, ove se sezone svojoj publici potrudio ponuditi niz noviteta. Uz njihovu klasičnu ponudu, odsad ćete moći uživati i u tematskim večerama, kao što su Lokal & Bokal, koja donosi suradnju s vrhunskim hrvatskim vinarima (svake druge srijede u mjesecu), Craft Table za one koji uz obrok vole popiti dobro zanatsko pivo (svake prve srijede u mjesecu), Gin Mirody Bar s tri slijeda i tri gin tonica (svake druge subote u mjesecu), petkom možete uživati u Tuna Carving specijalitetima, Keto Monday ponedjeljkom zadovoljit će sve one u keto režimu, a tu je i Steak me out opcija za ljubitelje steakova.
Upravo smo na ovu posljednju i same poželjele otići i, naravno, nismo požalile. U prepunom restoranu imale smo prilike uživati u tri slijeda mesnih jela i jednom slatkom tanjuru. Chef i vlasnik, Marin Medak, pozdravio je okupljene i kratko ispričao priču o suradnji s PIK Vrbovcem i hrvatskim farmama kako bi došao do najkvalitetnijeg mesa pripremljenog prema metodi suhog zrenja.
U prvom smo slijedu dobile Ginger tartarski beefsteak, s đumbirom, soja sosom, mladim lukom, ukiseljenom ljutikom, crvenim curry umakom i prepečenim domaćim kruhom, dok smo u drugom kušale Rib eye steak s pečenom i mariniranom muškatnom tikvom, špinatom, bili su tu i coulis od pečene paprike, čips od češnjaka i začinski maslac.
Treći je slijed bio poslastica koju su svi ponajviše očekivali, plate Tomahawk i T-bone steakova, s krumpirićima, batatom, coleslaw salatom, konfitiranom ljutikom i pečenim češnjakom i četiri vrste umaka, dok smo za desert jele Tiramisu s keksom od rogača, skutom, kardamomom i kavom. Cijena večere iznosi 200 kuna, a sljedeće su zakazane za 19. ožujka i 23. travnja.