GASTRO

Rougemarin ima novi zanimljivi format degustacijskih večera. Bile smo na onoj posvećenoj steakovima

FOTO: PR

Steak me out večera savršen je izbor za sve ljubitelje dobrog steaka, spravljenog na sve moguće načine

Restoran u koji često navraćamo i koji iz godine u godinu zadržava kvalitetu, Rougemarin, ove se sezone svojoj publici potrudio ponuditi niz noviteta. Uz njihovu klasičnu ponudu, odsad ćete moći uživati i u tematskim večerama, kao što su Lokal & Bokal, koja donosi suradnju s vrhunskim hrvatskim vinarima (svake druge srijede u mjesecu), Craft Table za one koji uz obrok vole popiti dobro zanatsko pivo (svake prve srijede u mjesecu), Gin Mirody Bar s tri slijeda i tri gin tonica (svake druge subote u mjesecu), petkom možete uživati u Tuna Carving specijalitetima, Keto Monday ponedjeljkom zadovoljit će sve one u keto režimu, a tu je i Steak me out opcija za ljubitelje steakova.

Ginger tatarski beefsteak

Upravo smo na ovu posljednju i same poželjele otići i, naravno, nismo požalile. U prepunom restoranu imale smo prilike uživati u tri slijeda mesnih jela i jednom slatkom tanjuru. Chef i vlasnik, Marin Medak, pozdravio je okupljene i kratko ispričao priču o suradnji s PIK Vrbovcem i hrvatskim farmama kako bi došao do najkvalitetnijeg mesa pripremljenog prema metodi suhog zrenja.

U prvom smo slijedu dobile Ginger tartarski beefsteak, s đumbirom, soja sosom, mladim lukom, ukiseljenom ljutikom, crvenim curry umakom i prepečenim domaćim kruhom, dok smo u drugom kušale Rib eye steak s pečenom i mariniranom muškatnom tikvom, špinatom, bili su tu i coulis od pečene paprike, čips od češnjaka i začinski maslac.

Tomahawk i T-bone steakovi

Treći je slijed bio poslastica koju su svi ponajviše očekivali, plate Tomahawk i T-bone steakova, s krumpirićima, batatom, coleslaw salatom, konfitiranom ljutikom i pečenim češnjakom i četiri vrste umaka, dok smo za desert jele Tiramisu s keksom od rogača, skutom, kardamomom i kavom. Cijena večere iznosi 200 kuna, a sljedeće su zakazane za 19. ožujka i 23. travnja.