GASTRO

Roots ima nove koktele inspirirane cjepivima. Pfizer i Moderna naši su favoriti, a evo što je u njima

Vlasnik Tomislav Perko ispričao nam je sve o tzv. Mjesecu cijepljenja u Tomićevoj 5

Ako ste s dolaskom prvih zraka sunca već počeli sanjariti o ispijanju osvježavajućih koktela na gradskim terasama, točno znamo gdje se ovih dana trebate uputiti. Roots, smješten u Tomićevoj 5, koji ujutro nudi razne opcije smoothieja, sokova i bowlova za doručak, popodne se pretvara u koktel bar.

Upravo su predstavili nekoliko novih koktela, nastalih prema posve originalnom konceptu. Svibanj je kod njih, naime, obilježen kao Mjesec cijepljenja, pa će tako nuditi i četiri koktela po uzoru na četiri cjepiva protiv koronavirusa. Svaki koktel će biti poslužen sa špricom u kojoj će biti jedan od sastojaka koktela i koji gosti onda moraju ušpricati u sami koktel prije konzumacije. Uz to, svaki gost će dobiti knjižicu cijepljenja pa će za svako popijeno “cjepivo” dobiti po jedan žig na kojem će se vidjeti koliko su kojeg cjepiva konzumirali u toku mjeseca.

Pfizerr
Sandro Lendler

“Kako je zadnjih godinu dana pandemija glavna tema svakog razgovora, a u zadnjih nekoliko mjeseci i cjepivo protiv COVID-a sve o čemu se priča, odlučili smo našim gostima u Rootsu ponuditi to o čemu se priča – u obliku koktela. Inspiracija je došla ispijajući Penicillin, jedan od modernih klasika koje je inače na našem meniju, i palo nam je na pamet, prvenstveno kao zezancija koja je kasnije prerasla u pravi mali brainstorming, da ponudimo i koktele naziva cjepiva protiv COVID-a; Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca i Sputnjik 6. Nazive smo malo izmijenili da se ljudi ne bi zabunili i zamijenili naše koktele s pravim cjepivima”, objasnio nam je vlasnik, Tomislav Perko.

Sputnjik 6
Sandro Lendler

Pfizerr će biti na bazi bourbona i Jägermeistera, budući da je i originalna firma američko-njemačka, breskve, limete i firewater bitera, Monderna je na bazi rye viskija, zelenog chartreusea, klarificirane fuji jabuke, amara i limuna, dok se Astra Zenecca sastoji od gina, amara, orgeata, limete i krastavca. I na kraju, Sputnjik 6 je, naravno, od votke, Aperola, limete, slatkog vermuta te sirupa od mandarine i cimeta. Cijene koktela bit će između 48 i 56 kuna. “O rizicima i nuspojavama se uvijek možete savjetovati s našim konobarom ili barmenom”, zaključio je Perko.

Monderna
Sandro Lendler
Astra Zenecca
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba