VIKEND RECEPTI

Robert Hromalić iz Le Kolača dao nam je sjajni recept za baskijski cheesecake

Gazta tarta jednostavna je i iznimno kremasta varijanta cheesecakea koja se već desetljećima priprema u španjolskom gradu San Sebastiánu

Želite li se ovih dana okušati u pripravi vrhunskih slastica prema ne previše kompliciranim receptima, savjetujemo vam da zapratite profil jedne od najboljih zagrebačkih slastičarnica, Le Kolač. Iako trenutno ne radi, doznajemo kako je u pripremi uvođenje posebne dostave povodom Uskrsa, a mi vam donosimo jedan ukusni recept pastry chefa Roberta Hromalića.

Gazta tarta jednostavna je i iznimno kremasta varijanta cheesecakea koja se već desetljećima priprema u španjolskom gradu San Sebastiánu, i sastoji se od klasičnih sastojaka za cheesecake, ali razlikuje po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi kojom se postiže naizgled zagorena korica.

GAZTA TARTA/BASKIJSKI CHEESECAKE

ŠTO TREBAMO?

282 g krem sira (Philadelphia, ABC, Vivis, … )
3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
130 g šećera
14 g glatkog brašna
2 g soli
2 jaja
200 g slatkog vrhnja

KAKO PRIPREMAMO?

1. Zagrijte pećnicu na 220°C
2. Mikserom povežite krem sir, šećer i vaniliju (nekoliko minuta).
3. Dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati.
4. Dodajte suhe sastojke.
5. Dodajte slatko vrhnje.
6. Zagrijte pleh u pećnici.
7. Napunite kalup promjera 18 centimetara, obložen papirom za pečenje i pecite 20 do 25 minuta, ne duže. Kada je gotov, cheesecake treba imati smeđu koricu, ali se i dalje treba ‘treskati’. Sredina treba ostati kremasta.
9. Dobro ga ohladite u kalupu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba