GASTRO

Restoranska industrija se definitivno mijenja. Sad i Geranium prelazi na pop-up, vegansku varijantu

FOTO: @restaurant_angelika

Jedan od najpoznatijih restorana svijeta, nositelj tri Michelinove zvjezdice, najavio je privremeni novi koncept

Čini se kako kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa uzima sve više maha; pisale smo o trajnom zatvaranju dva restorana iz kultne Momofuku grupacije, Nominom wine baru koji nudi tek burgere i u koji se dolazi bez rezervacije, a sad je nam slične vijesti stižu iz još jednog slavnog danskog restorana. Tim Geraniuma, koji nosi čak tri Michelinove zvjezdice, na čelu s chefom Rasmusom Kofoedom, objavio je kako privremeno prelazi na pop-up koncept.

Restoran Angelika poslovat će u prostoru Geraniuma, nudit će veganske specijalitete spravljene uz pomoć lokalno dostupnih biodinamičkih namirnica, prema jednostavnijim receptima i povoljnijim cijenama (cijena degustacijskog menija iznost će oko 650 kuna). Kako je Kofoed objasnio, ovim se potezom nastoji ponovno privući domaća publika, budući da će se na turiste morati pričekati još neko dulje vrijeme. Restoran bi se trebao otvoriti 4. lipnja i raditi od 12 do 16 sati.