GASTRO

Restoran Apetit ima novi izgled interijera, a u ponudu su uveli i doručak. Bili smo tamo

Poznati zagrebački restoran svoja je vrata ponovno otvorio prošli tjedan i predstavio niz noviteta

Za kraj tjedna donosimo i malo lijepih vijesti; kultni zagrebački restoran Apetit, smješten u Masarykovoj ulici na broju 18, ponovno je otvoren. Nakon što mjesecima nije radio, što zbog situacije s pandemijom, što zbog oštećenja nastalih u potresu i poplavi, vlasnica, Sanja Gregorius danas nam je predstavila niz noviteta.

Kajgana s bučinim uljem i sjemenkama
Aleksandar Selak

Za početak, interijer je preuređen i inspiriran je njujorškim urbanističkim stilom dizajna, zidovi su bijeli, prostor djeluje svijetlo i prozračno, a u njega je stavljeno i mnoštvo bilja, pažljivo biranog tako da bude bogato biljem koje pročišćuje prostor.

Neobično raznolika karta doručka

Integralni kruh s kuhanom šunkom i hrenom
Aleksandar Selak

Uz to, svakog dana od pola 9 do podneva, odsad se može kušati i njihova, vrlo zanimljiva karta doručka. Kako je Gregorius pojasnila, odrasla je u Beču, a obiteljski im je doručak bio najbitniji dio dana, pa je tu kulturu doručka odlučila donijeti u restoran, ali i oplemeniti ideju s pojedinim bečkim pojedinostima.

Beef tartar, focaccia
Aleksandar Selak

No, naći se tu i tradicionalnih elemenata domaće kuhinje, poput istarskih tartufa. Njihov smo doručak odmah odlučili isprobati, a nakon kušanog, zaključak je jednoglasan – riječ o jednoj od raznovrsnijih karta doručaka u gradu, na kojoj će zbilja svatko moći pronaći nešto za sebe.

Od kajgane i tatarskog, preko fijaker gulaša, do zdjela s granolom

Bečki fijaker gulaš
Aleksandar Selak

Doručak možete započeti smoothiejem (32 kune), cijeđenim sokovima (28 kuna), a nastaviti selekcijom jaja. Nama je za oko zapelo jaja na oko s pireom od tartufa (75 kuna), a slijede i jača, mesna jela, poput njihovog poznatog tatarskog bifteka (75 kuna), bečkog fijaker gulaša s junećim mišićem, kiselim krastavcima i jaja (60 kuna), a posebno nam se svidio integralni kruh s kuhanom šunkom, kremom od sira i hrenom (38 kuna).

Acai Bowl
Aleksandar Selak

Za slučaj da želite nešto lakše, tu je selekcija zdravih zdjela, poput one Acai sa šumskim voćem i granolom (55 kuna), Chia Porridge sa šumskim voćem (38 kuna) ili ona koja donosi kombinaciju grčkog jogurta, svježeg voća i agava sirupa (35 kuna).

Chia Porridge
Aleksandar Selak

Na kraju karte nalazi se i slatka sekcija; možete birati između dnevnog kolača po cijeni od 25 kuna (danas je to bila pita od jabuke), slatkih štrukla s vanilijom (45 kuna), vafla s belgijskom čokoladom, lješnjakom i tučenim vrhnjem (55 kuna) ili klasične verzije maslaca, marmelade i meda (10 kuna) s košaricom baguettea (10 kuna) ili focacciom (12 kuna).

Grčki jogurt, svježe voće, agava sirup
Aleksandar Selak
Dnevni kolač (pita od jabuka)
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube