Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

dizajn interijera

Razgledajte skroz pomaknuti stan jedne umjetnice. Krevet joj visi sa stropa, a sve izgleda kao instalacija

Evo kako je jedan skladišni prostor postao onaj životni, ali i radni. Vodimo vas u jedan totalno otkačeni madridski stan

Dizajnirati dom za nekog bliskog može biti poprilično nezahvalan posao, no u slučaju španjolske arhitektice Pije Mendaro i njezine prijateljice Clare Cebrian koje žive u Madridu suradnja se pokazala ipak kao dobitna kombinacija.

S obzirom na to da je riječ i o životnom prostoru i ateljeu, jer je Clara umjetnica, ta dva pola trebalo je pomiriti i stvoriti skladan, jedinstveni prostor u kojem će vlasnica moći živjeti, ali i raditi.

Glavni izazov bio je osmisliti mjesto za krevet, odnosno spavaću zonu, a potencijalnoj ideji u prilog je išlo to što je u pitanju veliki skladišni prostor od sto četvornih metara koji je zbog svoje visine stropa mogao osigurati čuda i razne interijerske intervencije.

Manuel Ocaña

Tako je krevet posto lebdeća instalacija, odnosno doslovno visi sa stropa i nalazi se na fiktivnoj drugoj etaži koja je stvorena uz pomoć čeličnih konstrukcija. Na onoj prvoj smještene su pak društvena zone, odnosno kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a sve je u konceptu open spacea te je vizualno podijeljeno po spomenutim zonama.

Vlasnica je željela da sve bude minimalistički namješteno, no da se iz koncepta ne izostavi zatečeni industrijski stil, kao niti ne naruši prodor prirodnog svjetla kroz velike staklene stijene ovog potkrovnog prostora.

Jedini prostor koji je zahtijevao odvajanje jest onaj kupaonski i toalet koji je uspješno sakriven iza stijene kuhinje. Za kraj, možemo samo reći kako je riječ o jednom vrlo otkačenom, ali totalno cool životnom prostoru koji možda nije za svakoga, ali definitivno moramo priznati – ima dušu.

Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña
Manuel Ocaña

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba