DIZAJN INTERIJERA

Razgledajte nadopunjujuću igru bijele i tamnoplave na primjeru modernog projekta stana u Zagrebu

Dizajnerica interijera Ivana Patricia Đilas Čeranić predstavila nam je recentni projekt stana u Zagrebu. Evo što nam je sve otkrila

Moderno, elegantno, minimalistički i s dozom glamura. Tako bismo opisali najnoviji projekt stana od 70 četvornih matara dizajnerice Ivane Patricije Đilas Čeranić stvaran za jednu mladu investitoricu. Za početak, dizajnerica nam otkriva kako su odnosu na postojeće stanje zamijenili kuhinju i jednu sobu kako bi kuhinja s blagovaonicom i boravkom tvorila veliki open space prostor. U tom procesu, kupaonica je povećana u odnosu na postojeće stanje te je stan dobio i mini vešeraj.
“Želja investitorice bila je stvoriti minimalistički uređen stan bez otvorenih polica i bez puno namještaja. Htjela je neutralne tonove na zidovima, većinom sivo-bijelu kombinaciju, s akcentom u boji. Tu je izrazila želju za plavom garniturom za sjedenje, pa je od stana stvoren neutralni blue & white kombinacija” objašnjava Đilas Čeranić Stan i govori kako se stan nalazi u istočnom dijelu šireg centra grada.

S druge strane, kuhinja je zasjala u bijeloj boji, s naglaskom na mramornu radnu ploču. Kako bi spojila elemente u čitavom stanu, teksturu mramora provukla je kroz čitav prostor dalje u detaljima. Osim radne ploče i stražnje strane kuhinje, mramornu teksturu je dobio i otok, stol u blagovaonici, niski stolić kao klupčice ispod prozora. Otvoreni dio za obuvanje cipela u ulaznom hodniku će također trebao biti prožet teksturom mramora, a kupaonica je planirana gotovo cijela u keramičkim pločicama velikog formata (90×180 cm) istog uzorka.

Kontrast toj bjelini, objašnjava dalje dizajnerica, stvaraju elementi za sjedenje i odlaganje koji su u midnight blue nijansi. Garnitura za sjedenje, stolci i barske stolice predviđene su u tamnoplavom tekstilu s tankim elegantnim metalnim nogama. Ormarić u boravku, kao i ormar u ulaznom prostoru te otvorena vješalica također su u tamnoplavoj boji, kao i zid u kupaonici koji čini bočnu stranicu mini vešeraja na koji su u modernoj ribljoj kosti slagane izduljene keramičke pločice.

Ona intimnija zona stana, točnije spavaća soba, dobila je zgodan dekorativni element, točnije akcentnu svjetlosnu instalaciju iznad uzglavlja koja je zamišljena od cijevi kvadratnog presjeka unutar kojih je integrirana LED rasvjeta. Naravno, u tamnoplavoj završnoj boji. U skladu s tim, postojeći (bijeli ormar) dobio je nastavak u obliku metalne otvorene garderobe u istoj boji.

Stan posjeduje i radnu sobu koja je u ovoj konstelaciji zamišljena kao neometani radni prostor samo s jednim stolom i radnom stolicom i s pogledom kroz veliku staklenu stijenu u intimno unutarnje dvorište. Iza radne stolice nalazi se instalacija od metalnih cijevi koja služi kako bi se post-it porukice ili drugi papirići mogli s magnetima postaviti po zidu za lakše poslovno brejnstormanje investitorice. A kako je ovaj zagrebački stan zamišljen u cijelosti donosimo vam u vizualizacijama u sklopu teksta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba