FOTOGALERIJA

Radove jednog od najznačajnijih svjetskih dizajnera možete razgledati i u centru grada. Imamo fotografije

Izložbu plakata i dizajna vizualnih identiteta cijenjenog dizajnera Miltona Glasera od jučer možete pogledati i u Muzeju za umjetnost i obrt

Genijalni radovi poznatog američkog umjetnika Miltona Glasera od jučer krase izložbeni postav Muzeja za umjetnost i obrt. Kako doznajemo, riječ je o izložbi koja je dio zajedničkog programa obilježavanja prve godišnjice smrti Glasera tri partnerske institucije – ISO – Izložbenog salona Izidor Kršnjavi Škole primijenjene umjetnost i dizajna, Muzejem za umjetnost i obrt i Muzejem suvremene umjetnosti. Ovim putem cilj je domaćoj publici predstaviti dio bogate produkcije jednog od najznačajnijih svjetskih dizajnera koji je itekako utjecao na zapadne trendove u dizajnu tijekom 20. stoljeća i postao i zadužio dizajn općenito.

Patrik Macek/PIXSELL

Naime, kako stoji u pojašnjenju na stranicama MUO, riječ je o opusu vizualnih identiteta za niz prvenstveno američkih tvrtki i institucija – od korporacija poput DC Comics do njujorških restorana i dobrotvornih organizacija te velikom broju plakata izabranih iz Glaserovog velikog opusa. Malo je reći kako je u pitanju izvanredna prilika da se hrvatskoj publici prikaže specifičan segment ovog sjajnog autora, ali i da se dostojno obilježi njegov životni doprinos svjetskom dizajnerskom nasljeđu. Ovu iznimnu i vrijednu zbirku autorovih radova tijekom godina sakupio je hrvatski dizajner Mirko Ilić, Glaserov dugogodišnji prijatelj, a djelić njegovih radova može se pogledati i na ulici ispred samog MUO-a čije vam fotografije donosimo u sklopu članka. Glaserova izložba u MUO ostaje otvorena do 17. listopada.

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube