KUHALE SMO

Radile smo domaće bounty čokoladice u redakciji. Nisu ispale baš najbolje, ali mislimo da znamo zašto

U redakciji smo isprobale napraviti lagane, domaće bounty čokoladice s kokosom, ali nismo se baš oduševile

Ako volite kokos, sumnjamo u to da ne volite bounty čokoladice. Fini kokos i čokoladni preljev ne ostavljaju puno mjesta da vam se ne svidi. Kako su slatke, pa time i možda ne previše zdrave, odlučile smo u redakciji napraviti nešto laganiju, domaću verziju.

Kod kuće sam već isprobala ovaj recept, no u tom receptu koristim margarin ili maslac te punomasno mlijeko. U receptu koji smo pronašli na blogu One clever chef, nešto je laganija verzija s kokosovim mlijekom i kokosovim uljem pa smo išle to isprobati. Ovaj recept se ne peče u pećnici već samo hladi, a za pripremu će vam trebati oko 15 minuta (ne uključujući hlađenje).

Što trebamo?

  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 200 grama sjeckanog kokosa
  • dvije žlice kokosovog ulja
  • 150 grama tamne čokolade
  • 100 grama bijele čokolade (za ukras)

Kako pripremamo?

Za početak pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer i ulje na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Grijte dok ne počne vrijeti, a onda u to dodajte sjeckani kokos. Miješajte sve dok se dobro ne spoji, a onda isprobajte je li vam dovoljno slatko. Po potrebi dodajte još šećera.

Nakon što ste sve pomiješali, držite na vatri još par minuta da se svi sastojci sjedine pa stavite na stranu. Slagati ih možete na nekoliko načina. Smjesu možete ugurati u plastične ili gumene kalupe, sami ju oblikovati ili jednostavno staviti u protvan i dobro pritisnuti da bude čvrsto. Nakon toga ostavite da se malo ohladi, a onda stavite u hladnjak na barem 40 minuta.

Kada se dovoljno ohladilo i učvrstilo, otopite čokoladu uz malo ulja pa prelijte preko smjese. Ako ste smjesu stavljali u kalupe tada svaku kockicu uvaljajte u čokoladu. Na to po želji prelijte i bijelom čokoladom kao ukras.

Naše bounty čokoladice se čak niti nakon sat vremena hlađenja nisu dobro stisnule niti se smjesa dovoljno sjedinila, a izgleda kako je razlog za to bilo nedovoljno masnoće koja bi ih povezala. Javite nam kako je vama uspjelo!