VRIJEDAN PROJEKT

Radenska Adriatic sa Savezom izviđača Hrvatske pokrenula projekt Kap po kap – šuma

Radenska Adriatic pomaže u pošumljavanju šume Boranke

Srcem za sutra – u te tri riječi stane poimanje budućnosti Radenske Adriatic, tvrtke poznate po tri srca, zelenoj boji te naravno mineralnoj vodi uz koju su se krijepile brojne generacije. A kad se nešto radi sa srcem rezultat sigurno neće izostati. Radenska Adriatic je nadahnuta tim mislima u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske i njihovim volonterskom kampanjom pošumljavanja Boranka, pokrenula vrijedan projekt Kap po kap – šuma. Ova suradnja Radenske kao stručnjaka za vodu te Saveza izviđača Hrvatske odnosno Boranke kao stručnjaka za pošumljavanje rezultirat će s 10 000 stabala posađenih na požarom opustošenim područjima Žrnovnice u Splitu i Mosora – kod splitskog naselja Sitno Donje. Radenska Adriatic ovu hvalevrijednu akciju održava i u Sloveniji, gdje će se 10 000 stabala posaditi u Pomurju, području čiji je šumski fond oštećen biljnim bolestima i nametnicima.

Možda se netko čitajući ove retke pita zašto su ta stabla uopće toliko posebna? Postoji čitava šuma razloga zbog kojih su nam potrebni ti zeleni i lisnati divovi, ali evo svega nekoliko koji će vas zauvijek odvući na zelenu stranu. Recimo jedno stablo daruje dovoljno kisika za život dviju osoba te smanjuje temperaturu okolnog zraka za dva stupnja. Zelenilo stabala poboljšava vid, mentalno i fizičko stanje, a smanjuje se razina stresa. Stabla proizvode kisik i smanjuju razinu ugljičnog dioksida te su vrijedan izbor hrane za mnoge životinje i ptice te im služe kao mjesto stanovanja i utočište. Sasvim dovoljno za zaključak da bez stabala nema života.

Okoliš, proizvodi i ljudi – tri su srca Radenske tri temeljne vrijednosti i ključni prioriteti u poslovanju. Rastući ekološki izazovi te uloga koju tvrtka ima u Adriatic regiji, nadahnuli su nas da i formalno preuzmemo svoj dio odgovornosti. Donijeli smo dugoročnu strategiju održivog poslovanja, koja je kruna dugogodišnjih napora uloženih u odgovorno poslovanje. Šume su pluća Zemlje, naše majke koja mora disati punim kapacitetom. Kampanja pošumljavanja u Sloveniji i Hrvatskoj samo je prva u nizu aktivnosti kojima ćemo smanjiti svoj ugljični otisak, pridonijeti obnovi prirodnih resursa i osigurati bolje sutra za nas i našu djecu. Jedno drvo proizvodi dovoljno kisika za život dvoje ljudi, zamislite što tek može cijela šuma. Ovo je priča koja će pokazati da svatko može postići puno jer sve što radimo i sadimo sa srcem mora uspjeti.

 

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba