INTERIJER

Putovanje vlakom dobilo je sasvim novu dimenziju. Ovako izgleda luksuzni vagon Glacier Expressa

Najpoznatiji spori brzi vlak na svijetu, Glacier Express sada ima novi Excellence Class vagon koji izgleda nevjerojatno

Putovanje Glacier Expressom u Švicarskoj jedna je od najpoznatijih vožnji vlakom u Europi i svijetu. Glacier Express putnike vodi preko Alpi u gotovo osmosatnom putovanju od St.Moritza do Zermatta. Prosječna brzina vlaka je 30 kilometara na sat te je tako poznat kao svjetski najsporiji brzi vlak s kojim se prolazi udaljenost od 291 kilometar. Glacier Express prometuje od 1930. godine, a od nedavno nude novo iskustvo. Do sada su za putnike bile na raspolaganju dvije putničke klase, prvi i drugi razred, a sada su uveli i putovanje u Excellence Classu.

Luksuzni Excellence vagon ima prozore koji se protežu od poda do vrha vagona i time omogućavaju potpuni pogled na nevjerojatan krajolik švicarskih Alpi i nizina. Sjedala su postavljena uzduž vagona jedno nasuprot drugog pa sa svakog mjesta imate divan pogled.

Glacier Express Screenshot

Osim prekrasnog uređenja, za još bolje iskustvo u cijenu je uključen i meni od pet sljedova te šampanjac i vino kojeg vam služi osobni konobar. Meni uključuje kanapee i salatu od pastrve kao predjelo, juhu od graška i mente s osušenim cvjetovima, file švicarske govedine s tartufima i krumpirom s planinskim travama, švicarsku pastrvu s pečenom repom, salatom i sirom od hrena te za desert čokoladna torta s kremom od vanilije i prženim bademima.

Glacier Express Screenshot

Unutar vagona nalazi se i luksuzni Glacier bar okružen drvenim bočnim pregradama koje ga razdjeljuju od putničkog prostora. U baru se nalazi i stropni ukras u obliku kompasa od rezbarenog drva koji se polako okreće u stvarnom vremenu kako bi putnici uvijek znali u kojem smjeru se vlak kreće.

Glacier Express Screenshot

Unutar vagona nalazi se i brz internet, a za vrijeme vožnje putnici imaju priliku izaći par puta kako bi malo bolje upoznali prekrasan krajolik u kojem se nalaze. Za vrijeme vožnje Glacier Express prolazi kroz 291 most i 91 tunel. Iako je do 1982. vožnja bila moguća jedino ljeti, Glacier Express sada prometuje kroz cijelu godinu, a za zainteresirane nude i nekoliko različitih paketa u različitim cijenama.

Cijena putovanja u luksuznom Excellence Class vagonu je oko 4.585,59 kuna, a na njihovoj službenoj stranici možete pronaći sve termine putovanja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube