NOVO MJESTO

Prvi smo zavirili u preslatki aDORAble showroom. Posvećen je začinskim solima, umacima i pekmezima

FOTO: Aleksandar Selak

Smjestio se na Šestinskom dolu, a osim kao showroom, funkcionirat će i kao pick-up lokacija. O svemu smo detaljnije popričali s vlasnicom

Neki naši čitatelji možda se sjećaju da smo o domaćem brendu aDORAble, koji na vrlo originalan način predstavlja razne okuse Hrvatske, već pisali. Brend, kao i priča ljudi koja iza njega stoji još su nam se onda jako svidjele, pa smo bili vrlo sretni kad smo ovih dana dobili poziv da ih posjetimo u novootvorenom aDORAble showroomu, smještenom na zagrebačkoj adresi Šestinski dol 6. U slučaju da za brend još niste čuli, evo i kratkog uvoda. Iza brenda aDORAble stoji Daniela Drčec kao glavni idejni pokretač, ali u razvoj brenda je uključena cijela obitelj, sin Josip, kći Dora (po kojoj je brend i dobio ime) i suprug Ivan. Nakon što je dala otkaz u korporaciji, Daniela kreće u svoju novu priču izvan zone komfora. Intenzivnije se počinje baviti turizmom, iznajmljivanjem apartmana, te paralelno razmišlja o kreiranju zdravih i ukusnih proizvoda za svoju obitelj i goste.

Daniela Drčec
Aleksandar Selak

“Gledala sam što jede moja obitelj i često se radilo o nekim nezdravim opcijama. Htjela sam i za njih, baš kao i za turiste, stvoriti nešto zdravo, a u isto vrijeme zanimljivo, puno okusa. Danas sa zadovoljstvom mogu reći da sam u tome uspjela, i što se tiče obitelji, i što se tiče gostiju”, zadovoljno se prisjeća.

Aromatizirane soli, prirodni pekmezi i ljuti umaci

Aleksandar Selak

Brend u prvom redu nudi aromatizirane soli, čak 18 vrsta u četiri veličine pakiranja, nekoliko vrsta ljutih umaka različite ljutine te prirodne, veganske pekmeze u tri veličine. A u ponudu su naknadno, kaže Daniela, dodali i poklon pakete s prigodnim čestitkama. Neke od sirovina, odnosno sastojaka proizvode sami kroz svoj OPG, dok većinu nabavljaju izravno od certificiranih proizvođača kako bi osigurali kvalitetu i sljedivost od polja do stola, što je posebno važno u organskoj proizvodnji koja je jedna od okosnica njihovog projekta. Posebno ističe tu bogatu liniju aromatiziranih soli gdje spajaju vrhunske sastojke, ručno branu, grubu bio kristaličnu morsku sol i oplemenjuju organskim začinskim biljem, samoniklim biljem i šumskim gljivama. “Mnogi, pretpostavljam, to ne znaju, ali solana Nin je jedna od samo tri u Europi koja ima bio certifikat. To je fenomenalno i kad gledamo s aspekta nutrijenata, ali i s aspekta potencijalno velike turističke priče”, priča nam Daniela.

Aleksandar Selak

Dolazimo i do momenta otvaranja showrooma. “Igrom slučaja je došlo do toga da sam početkom godine završila na burzi. Napisala sam projekt za samozapošljavanje, a kad je prošao, shvatila sam to kao znak i odvažila se na novi korak. Otvorila sam tvrtku, budući da mi je taj oblik nudio šire mogućnosti od samog OPG-a, posebice po nekim pitanjima oko soli. Iznajmila sam prostor, borila se s papirologijom, prenamjenom tog prostora u naš showroom, odnosno proizvodno-skladišno-izložbeni prostor i konačno ovih dana sve završila”, priča. Maloprodaja trenutačno još uvijek nije dostupna, ali proizvode možete doći razgledati, ili ih naručiti putem web shopa pa ondje doći podići. Radno vrijeme je, naglašava Daniela, fleksibilno, odnosno prema dogovoru.

Što prvo probati?

Aleksandar Selak

Za kraj, Danielu smo zamolili da, onima koji aDORAble proizvode još nikad nisu kušali, preporuči neke s kojima bi bilo dobro početi, odnosno istakne proizvode koji su najprodavaniji. “Pomalo mi je teško reći jer puno toga ovisi o osobnim preferencijama. No, evo, kao najprodavaniji su se već profilirali sol s narančom, ružmarinom i timijanom, koja ima vrlo široku primjenu, zatim ona s mediteranskom mješavinom bilja koja je našim ljudima poznata, a onda i ona s češnjakom i vlascem, pa i medvjeđim lukom. A među turistima je popularna i sol s motarom, za koji mnogi ne znaju, ali kad čuju priču se jako zainteresiraju. Kad je riječ o pekmezima, ljudi nekako preferiraju pekmez s bobičastim voćem, dok god ljutih umaka vodi žuti, vjerojatno zbog te zanimljive, nesvakidašnje boje”, zaključuje.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak